Pretraga

Ovo su službeni podaci: Pogledajte koliko je maturanata uspjelo upisati faks u ljetnom roku

A- A+

Točno 20.500, odnosno 92 posto svih kandidata upisalo se na neki faks u ljetnom roku. Službeni su to podaci o kojima je izvijestio Sveučilišni računski centar (SRCE).

dvorana, fakultet, predavanje

Foto: Unsplash

Kako su priopćili iz Sveučilišnog računskog centra (SRCE) izvijestio je o službenim podacima o upisima novih studenata u ljetnom roku. Kako kažu, na većini od ukupno 113 visokih učilišta koja koriste Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU) završeni su upisi u ljetnom roku. Upisi su, naglašavaju, protekli uspješno, bez tehničkih problema, uz nešto veće opterećenje sustava nego u razdoblju izvan upisa.

– ISVU je uspješno odradio sve zahtjeve korisnika i proslijedio informacije o novoupisanim studentima u druge povezane sustave: u Informacijski sustav studentskih prava (ISSP) i Informacijski sustav akademskih kartica (ISAK), kažu iz SRCA.

Nakon objave konačne rang liste kandidata koji su ostvarili pravo upisa na studijske programe za upise na studijske programe 18. srpnja, podcrtavaju, u ISVU su za 108 visokih učilišta iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) prebačeni podaci o 22.350 kandidata, a za više od 20.500 evidentiran je upis na visoka učilišta u ISVU, što je oko 92 posto od ukupnog broja kandidata

Upis novih studenata započeo je 18. srpnja, a većina ih je upisana u prvih pet dana, njih više od 19.000. Najveći broj upisanih studenata u jednom danu, oko 5.400, dostignut je 21. srpnja 2022. Za više od 19.500 studenata evidentiran je upisni list u 2022. / 2023. akademsku godinu. Više od 17.400 studenata upis je obavilo u referadama na visokim učilištima, a oko 2.100 studenata obavilo je upis godine putem Studomata.