Pretraga

Pitali smo studente 14 privatnih studija zašto da upišemo baš njih

A- A+

Jubilarna 20. Smotra Sveučilišta završila je prije desetak dana s dodjelom priznanja u kinu Studentskog centra u Zagrebu, a Smotru je tijekom tri dana posjetilo 25.000 zainteresiranih mladih. Iskoristili smo priliku i pitali sve od 14 predstavljenih privatnih Veleučilišta, Visokih škola i Sveučilišta jedno pitanje – Koja je glavna prednost upisa vaše institucije?

Na ovogodišnjoj Smotri predstavilo se 80 izlagača, a uz 33 sastavnice zagrebačkog Sveučilišta bilo je i drugih sudionika iz cijele Hrvatske. Studenti su na štandovima marljivo predstavljali svoje institucije, a mi smo studente privatnih institucija pitali koja je glavna prednost upisa njihove institucije. Po abecednom redoslijedu, predstavljamo njihove odgovore.

Agora – Visoka škola tržišnih komunikacija

Veliki broj različitih predmeta i programa u kojima se možeš pronaći i obučiti. U Agori dobiješ osnovna znanja, a sve ostalo je na studentu. Ako grizeš i primjerice doma vježbaš Photoshop, Illustrator, inDesign, Dremweaver lako ćeš sve moći savladati jer ćeš kroz predavanja dobiti informacije koje ti trebaju. Student će dobiti znanja iz nekoliko različitih znanja poput tipografije, fotografije, web dizajna, prezentacije, rekao nam je Fran.

http://www.vsa.hr/hr/naslovna

Algebra – Visoko učilište

Mare za studente, ispiti su kvalitetno napravljeni te ih je lakše polagati i vrlo se lako zaposliti s diplomom Algebre. Završetkom preddiplomskog studija stječemo veliki broj certifikata te kroz studij idemo na puno studijskih putovanja na koje drugi ne idu. Bili smo u Google sjedištu u Dublinu, idemo u američko sjedište Googlea te na CES u Las Vegas. Kada završite Algebru možete dobiti dvostruku diplomu, hrvatsku i irsku, rekao nam je Tin.

http://www.racunarstvo.hr

Aspira – Visoka škola za menadžment i dizajn

Aspiru bi svi mogli upisati radi nekoliko prednosti, a to je bliskost profesora koji uvijek izlaze u susret studentima i mogućnost otvaranja novih vrata za posao nakon završetka fakulteta. Osobno imam puno projekata i fakultet mi puno pomaže u njihovoj realizaciji. Aspira je kvalitetan fakultet kroz koji student dobije mogućnost da već kroz studiranje izađe na tržište i dobije posao, rekao nam je Ivo.

http://www.aspira.hr/

Edward Bernays – Prva visoka škola za komunikacijski menadžment

Ako vas zanima svijet komunikacija, bilo medija ili odnosa s javnošću, Bernays je mjesto na kojem želite biti. Apsolutno svi profesori i ljudi iz struke kojima se želite dokazati, s kojima želite izraditi karijeru nalaze se na jednom mjestu. Bernays pritom ima 60 partnerskih institucija u kojima gradite karijeru već na fakultetu i rezultat suradnje obrazovanja s tržištem rada je da 20% studenata Bernaysa nisu morali provesti ni dana na zavodu za zapošljavanje kao dio crne statistike, rekao nam je Maro.

http://www.bernays.hr/

Sveučilište Libertas

Libertas je jedino privatno Sveučilište te smo po tome jedinstveni i nemamo konkurenciju. Nudimo osam preddiplomskih studija, četiri sveučilišna i četiri stručna, a imamo i diplomske, postdiplomske studije. Kod nas možete upisati i doktorski studij, odnosno doći do najvišeg stupnja obrazovanja. Uz to, nudimo pola milijuna kuna stipendijskog fonda maturantima, rekla nam je Valentina.

http://www.sveucilistelibertas.hr/

Veleučilište Baltazar

Veleučilište Baltazar podmiruje sve troškove školarina ukoliko student kontinuirano polaže ispite i ostvaruje dobre ocjene. Imamo najnoviju tehnologiju i dobro organiziranu nastavu po seminarskim grupama što omogućuje bolje praćenje nastave. Što se tiče prakse, Veleučilište nalazi firme u kojima studenti mogu obaviti stručnu praksu i naučiti što više o svojoj struci, odnosno ekonomiji, rekla nam je Petra.

http://www.bak.hr

Veleučilište Velika Gorica

VVG se od samog postojanja 2003. godine fokusira studijske programe koji ne postoji ne samo u regiji, nego i šire što nam je svakako glavna prednost. Bavimo se specifičnim područjima u kojima nemamo konkurenciju među obrazovnim institucijama, ali i koja imaju veliki potencijal za studente i njihovo zapošljavanje. Fokusirani smo na tržište rada te obrazujemo ljude koji nedostaju na tržištu, a statistika zapošljavanja nakon završetka VVG-a nam ide u prilogu, rekao nam je Alen.

http://www.vvg.hr/

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

Zbog toga što imamo puno prakse, a ne samo teorije. Imamo priliku puno znanja steći tijekom prakse. Profesori su s nama vrlo uslužni, imamo priliku s njima puno komunicirati. Sami proizvodimo povrće, sjemenje i žitarice. Imamo smjer Zootehniku koja usmjerava studente prema veterini, ali i uzgoju životinja poput konja, magaraca i peradi, rekla je Marina.

http://www.vguk.hr/

Visoka poslovna škola Zagreb

Glavna prednost upisa Visoke poslovne škole Zagreb jest da se jako orijentiramo na stručnost i na praksu. Naši profesori su renomirani stručnjaci iz područja marketinga i komunikacija te zapravo sve što učimo na fakultetu. Teme koje učimo u kurikulumima su one koje su trenutačno na tržištu. Više od pogleda na povijest, imamo primjenu našeg znanja na realne situacije, rekao nam je Bruno.

http://www.vpsz.hr/hr/

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld

Upišite diplomaciju jer će imati priliku studirati na jednoj zanimljivoj interdisciplinarnoj ustanovi gdje će produbiti svoja znanja. Nakon što detaljno izučite međunarodno pravo, međunarodnu političku ekonomiju, politologiju i povijest 20. stoljeća, imate priliku dobiti posao u nizu zanimljivih okolina i dobiti nova dinamična znanja, rekao nam je Filip.

http://www.diplomacija.hr/

VSITE – Visoka škola za informacijske tehnologije

Vsite bi trebali upisati svi koji se žele baviti informatikom i računarstvom. Postoje stručni i specijalistički studij. Stručni ima četiri smjera programiranje, baze podataka i web dizajn, računalni sustavi i mreže, informacijski sustavi a specijalistički smjerove Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalni sustavi te Ugradbena i prijenosna računala. Redoviti i izvanredni studenti upisom dobivaju laptop, rekla nam je Nikita.

https://www.vsite.hr/

RIT Croatia – Rochester Institute of Technology Croatia

Mi smo jedini američki koledž u Hrvatskoj što znači da su sva predavanja na engleskom, a na kraju studija dobivamo hrvatsku i američku diplomu kao da smo studirali u Americi. Imamo četiri preddiplomska programa, informacijske tehnologije, međunarodno poslovanje, Service management, Digital Business minor te master program Service Leadership and Innovation. U Hrvatskoj se fakultet nalazi u Zagreb i Dubrovniku, a kao student imate priliku otići na razmjenu u Rochester kampus u New Yorku i u Dubai gdje plaćate cijenu kao da studirate u Hrvatskoj. Najbitnija nam je praksa, a često nakon obvezne prakse na trećoj godini se studenti zaposle u firmama u kojima su je odradili, rekla nam je Adriana.

http://www.croatia.rit.edu/RITCroatia-naslovna/

RRiF – Visoka škola za financijski menadžment

RRF je jedina škola koja se bavi područjima računovodstva, revizije i financija. Imamo trogodišnji preddiplomski, a prije nekoliko godina uveli smo i dvogodišnji diplomski studij korporativnih financija. Fakultet nudi pomoć pri zaposlenju tijekom i nakon školovanja, rekla nam je Ena.

http://www.rvs.hr/

Zagrebačka škola ekonomije i managementa ZŠEM

Zagrebačka škola ekonomije i managementa je prva i jedina akreditirana CSB akreditirana poslovna škola u jugoistočnoj Europi te osim toga već osmu godinu zaredom smo na francuskom portalu eduniversul proglašena za najboljom poslovnom školu u jugoistočnoj Europi. Osim toga je vrlo bitno istaknuti međunarodnu razmjenu. ZŠEM ima preko 120 sveučilišta partnera na svijetu što bi značilo da njihovi studenti dolaze studirati kod nas u Zagreb koji postaje sve popularnija destinacija, no osim toga i naši studenti odlaze sve više na razmjene. Naš Carrer centar zaslužen je za brojne prakse, poslove i na kraju krajeva za stalna zapošljavanja naših studenata, rekla nam je Andrea.

http://www.zsem.hr/index.php/hr/