Pretraga

Počela isplata STEM stipendija, studentima na račun sjeda pozamašan iznos

A- A+

Rezultati prvog kruga dodjele STEM stipendija davno su poznati. Ovog petka počela je isplata prve tri rate dobitnicima, izvijestili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Još je 10. studenog Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo i prvu rang-listu dobitnika državne STEM stipendije, kojih se i ove godine dodjeljuje 3.400.

– Obavještavamo Vas da su isplaćene prve tri rate STEM stipendije u iznosu od 3.600 kn. Isplata će biti vidljiva na Vašim računima danas do kraja dana. Ljubazno Vas molimo za strpljenje. Ako imate dodatnih pitanja možete nam se obratiti na našu e-adresu [email protected], obavijestili su u petak studente iz MZO-a.

Državna STEM stipendija inače iznosi 1.200 kuna mjesečno te se dodjeljuje za devet mjeseci akademske godine. Studentima će, dakle, na račun do kraja lipnja sjesti 10.800 kuna.

Izdvojeni članak

Grad Zagreb dijeli 688 stipendija: Studentima 3.800 kuna mjesečno, učenicma 2.700

Podsjetimo, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2021./2022. kojom su rang-liste umanjene za 10 posto u odnosu na ukupan broj stipendija. To znači da će se rang-lista još pomicat, dok god se ne dodjeli svih 3.400 stipendija. Prilikom objave prve rang-liste nisu dostupna imena dobitnika, nego studenti svoje stanje na rang-listi mogu vidjeti u posebnom sustavu na poveznici. Proteklih godina imena dobitnika Ministarstvo je objavljivalo nakon što se podijele sve stipendije.

Također treba napomenuti kako se ove godine dodjeljuje i 10.000 državnih socio-ekonomskih te 400 stipendija za posebne skupine studenata, od čega najviše za deficitarna zanimanja. Rezultati ta dva natječaja još uvijek nisu poznati.