Pretraga

Počinje sanacija štete od bure u riječkom Kampusu

A- A+

Sveučilišni kampus u Rijeci u ožujku je stradao zbog orkanske bure. Oštećen je bio lim na najvišem dijelu zgrade sveučilišnih odjela i dva polja fasade sjevernog dijela tog objekta. Bura je prouzročila i štetu na objektu studentske prehrane te na limenom krovu Akademije primijenjenih umjetnosti. Štete će se uskoro sanirati i raspisat će se natječaj za izvođače radova, najavljuju iz Sveučilišta.

Radio Sova

Ovih dana Sveučilište u Rijeci raspisat će natječaj za izvođača koji će temeljito sanirati fasadu sveučilišnih odjela. Podsjećamo, zgrada odjela stradala je u posljednjem riječkom nevremenu kada je bura čupala dijelove fasade koja je od početka bila loše izvedena i neprimjerena za takve uvjete. Upravo zbog toga zgrada još uvijek nema uporabnu dozvolu iako se u njoj već duže vrijeme redovito izvodi nastava. Zgrada je za studente otvorena od listopada 2012., a već se tada odvijala sanacija fasade. Studenti se u nju uselili, ali cijela zgrada ostala ograđena, otvoren je bio samo glavni ulaz na sjevernoj strani, prema Građevinskom fakultetu.

No problemima s fasadom i uporabnom dozvolom trebao bi uskoro doći kraj, najavljuju iz Sveučilišta u Rijeci. Sanacija fasade dugo se pripremala te je angažiran stručnjak za ovaj tip fasada. Zapravo će se iznova, puno kvalitetnije, izvesti samoventilirajuća fasada, što bi Sveučilište u Rijeci trebalo koštati oko 6 milijuna kuna, izjavio je rektor Pero Lučin za Radio Sovu.
Očekuje se da će dijelovi zgrade koji predstavljaju najveći problem novu fasadu dobiti tijekom ljeta. Radi se o istočnoj i zapadnoj strani zgrade, a tijekom izvođenja svih radova neometano će se odvijati nastava i istraživanja u laboratorijima sveučilišnih odjela za biotehnologiju, fiziku, matematiku i informatiku koji su nedavno dobili najsuvremeniju opremu.