Pretraga

Pogledajte koje su fakultete u 2021. upisali maturanti s najboljim prosjekom ocjena

A- A+

Izašle su konačne rang-liste upisa u ljetnom roku, a ovih dana završeni su i upisi na fakultete. Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je kojih su pet fakulteta upisali kandidat s najvišim prosjekom ocjena iz srednje škole.

Foto: Srednja.hr

Prošloga tjedna objavljene su konačne rang-liste upisa na fakultete u ljetom upisnom roku. Podaci Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) kažu kako su kandidatima u tom roku bila ponuđena 894 studijska programa s ukupno 40.171 upisnim mjestom. Ove se godine za upise na studije prijavilo 3.090 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 26.403. Nakon ljetnog roka AZVO je objavio i na koje su fakultete pravo upisa ostvarili maturanti s najboljim prosjekom ocjena. To su, redom:

1. Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – 4,85
2. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – 4,78
3. Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu – 4,76
4. Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu – 4,68
5. Fakultet dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci – 4,67

Podsjetimo, i prošle je godine prvi na listi po ocjenama upisanih bio Farmaceutsko-biokemijski fakultet, a tada je prosjek upisanih bio 4,83.

Inače, najpopularniji studiji na ljetnom roku bili su logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, psihologija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te fizioterapija na Odjelu zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu. Nakon ljetnog upisnog roka ukupno je na fakultetima ostalo 13.768 mjesta, a na kojima konkretno možete provjeriti ovdje. Prijave za jesenski rok mature i upisa započele su prošlog petka, a više o tom jesenskom roku i važnim datumima možete doznati na poveznici.


Za sve buduće pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati dogodine, pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini.

Copy link
Powered by Social Snap