Pretraga

Položili sve ispite, a paralelno se pripremaju za europsko prvenstvo: Otkrili su nam kako im je to pošlo za rukom

A- A+

Studenti Veleučilišta Edward Bernays uz studij uspješni su sportaši, glazbenici, plesači ili su u stalnom radnom odnosu, a individualan pristup i organizacija nastave na Bernaysu omogućuje im nesmetano obavljanje obveza, onih studentskih i svih drugih. Tako je među Bernaysovim studentima trenutačno preko 40 sportaša, od čega čak 10 reprezentativaca RH u različitim sportovima. Sportaši su uključeni i u sportske timove Veleučilišta s kojima ostvaruju izvrsne rezultate, a trenutno se Bernaysov futsal tim priprema za Europsko prvenstvo.

bernays

Futsal ekipa Bernaysa | Foto: Unisport.hr

Studenti Veleučilišta Edward Bernays vrijedno se pripremaju za Europsko prvenstvo, ali uz to su i uspješno položili ispitne rokove. Otkrili su nam kako uspijevaju spojiti ispitne rokove, položiti sve i uz to trenirati dva puta dnevno.

– Ispitni rokovi su uspješno završili, a za nas iz futsal tima oni pravi izazovi tek kreću, napomenuo je Mateo Mužar, Bernaysov student i igrač futsal tima Bernaysa, koji također igra i u MNK Futsal Dinamo.

Kristijan Kapural, student prve godine diplomskog studija Upravljanje odnosima s javnošću, dodaje da uz dva treninga dnevno i ispitne rokove nije bilo jednostavno, ali na sreću profesori im izlaze u susret pa je uspio sve uskladiti i sada se opušten može fokusirati na sportske uspjehe.

Bernaysov futsal tim tri godine za redom prvak je natjecanja Unisport Zagreb, prošle godine osvojili su titulu prvaka države, dok su ove godine zauzeli drugo mjesto na Unisport Finalsima, a sad ih očekuje borba na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu.

– Prošlogodišnjom borbom i zaslugom idemo na Europsko prvenstvo puni želje, volje, htjenja da osvojimo, da uzmemo titulu, s uzbuđenjem poručuje Danijel Matković, a s njim se slaže i Frane Luburić te poručuje da cijelu godinu čekaju Euro i idu pokazati tko je najbolji.

Trener Matija Đulvat za kraj je poručio kako je spoj sporta i obrazovanja pametno ulaganje u budućnost, te da će ih izgraditi kao ljude i da će im nakon toga sve u životu sigurno biti puno lakše.

Europsko prvenstvo u futsalu na kojem će nastupiti najbolji sveučilišni futsaleri i futsalerke Europe održava se u Splitu od 18. do 26. srpnja 2023. godine, a kako su se studenti Bernaysa pripremali za ovo natjecanje, pogledajte u videu.