Pretraga

Potpisana suradnja između Zagreba, Sveučilišta, FER-a i Instituta Ruđer Bošković

A- A+

Danas je u Gradskom poglavarstvu svečano potpisan Sporazum o suradnji između Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb – TPZ d. o. o., Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Instituta Ruđer Bošković.

foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Potpisan sporazum kojem je cilj olakšati mladima ulazak na tržište rada

Suradnja pet institucija bazirat će se na pružanju potpore start up i spin off tvrtkama nastalim kao rezultat istraživanja, pomaganje studentima u njihovim samostalnim poduzetničkim pothvatima, organiziranju edukativnih programa te povezivanju znanstvenika, poduzetnika i studenata.

Potpisnici će surađivati i na projektu Zagreb Connect te će od Grada dobiti potporu pri komercijalizaciji projekata nastalih iz istraživanja.

Potpisnici sporazuma u ime svojih institucija su gradonačelnik Milan Bandić, direktor Razvojne agencija Zagreb Mile Šesnić, rektor sveučilišta prof.dr.sc. Damir Boras, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof.dr.sc. Mislav Grgić i ravnatelj Isntituta Ruđer Bošković dr.sc. Tome Antičić.

Uoči potpisivanja Sporazuma potpisnici su istaknuli da je jačanje veza između javnoga sektora, obrazovnih i znanstveno-istraživačkih institucija s gospodarstvom jedan od preduvjeta za razvoj konkurentnoga poduzetništva koji će se temeljiti na razvoju visokih tehnologija, inovacijama i transferu znanja.