Pretraga

Proglašeni najbolji studenti sportaši na Sveučilištu u Zagrebu, ovo su njihova imena

A- A+

Najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2023./2024., dodijeljena su priznanja za njihova sportska postignuća. Svečanost je održana u dvorani Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL. Osim studenata, priznanjima za sport su nagrađeni i Ekonomski fakultet u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Studentski centar u Zagrebu, Studentski zbor i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Dobitnici nagrade za sportske uspjehe Sveučilišta u Zagrebu

Dobitnici nagrade za sportske uspjehe Sveučilišta u Zagrebu | foto: UNIZG

Najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2023./2024., dodijeljena su priznanja za njihova sportska postignuća. Svečanost dodjele priznanja održana je u Regionalnom centru za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL.

Najuspješnijim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu priznanja su dodijelili rektor Stjepan Lakušić, prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju Jasenka Ostojić i voditelj Ureda za sport Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Zagrebačkoga sveučilišnoga športskoga saveza Davor Pavlović u nazočnosti prorektora, dekana, profesora i studenata, trenera te visokih gostiju.

Martina i Franjo najbolji sportaš i sportašica na Sveučilištu

Najbolja sportašica Sveučilišta u Zagrebu je Martina Krajpl s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, članica rukometne reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu, a najbolji sportaš Franjo Gucić s Kineziološkog fakulteta iz kickboxing i taekwondo reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu. Najbolja momčad Sveučilišta u Zagrebu je kickboxing reprezentacija.

Ove akademske godine, izniman uspjeh postigao je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu koji je nagrađen s tri priznanja i to u kategorijama: najbolja visoka učilišta u konkurenciji studenata i studentica, najbolje visoko učilište u ukupnoj konkurenciji te najaktivnije visoko učilište. Nagradu za najaktivnije visoko učilište dobio je i Fakultet elektrotehnike i računarstva, a najboljom ekipom Sveučilišta u Zagrebu proglašena je rukometna reprezentacija.

Izdvojeni članak
Ured predsjednika

Naši studenti sportaši s međunarodnih natjecanja donijeli 39 medalja: ‘Moje poštovanje za vas je duboko’

‘Vodstvo Sveučilišta je svjesno užnosti unaprjeđenja infrastrukture’

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić čestitao je dobitnicima priznanja te istaknuo kako je Sveučilište u Zagrebu ponosno na svoje studente sportaše.

– Biti najbolje i najaktivnije sportsko sveučilište u Europi nije moguće bez iznimnih studenata sportaša, njihovih trenera i svih onih koji im daju podršku u njihovim aktivnostima. Naša je obveza osigurati sredstva za njihove aktivnosti te uspostaviti adekvatan model studiranja za ovu skupinu, rekao je rektor Lakušić.

Dodao je i da studentima sportašima nije lako jer moraju uskladiti svoje treninge i obveze studiranja, što je u nekim trenucima izuzetno izazovno. Također, rekao je i da je vodstvo Sveučilišta svjesno nužnosti unaprjeđenja infrastrukture, a da će se to jednim dijelom ostvariti i izgradnjom sveučilišne sportske dvorane na prostoru kampusa Borongaj.