Pretraga

Propala sjednica Vijeća FFZG-a: Da rektor ima interes na drugim fakultetima, i tamo bi se raspuštali zborovi

A- A+

Propala je današnja sjednica Vijeća Filozofskog fakulteta. Dio profesora napustio je sjednicu i srušio kvorum nakon što v.d. dekana Željko Holjevac razriješenim studentskim predstavnicima nije dozvolio glasanje, jer mu to kako kaže, Senat nije dopustio. 

foto: screenshot

Izdvojeni članak

Bivša premijerka ruga se ministru Šustaru zbog Filozofskog na Twitteru

Profesorica Meri Tadinac medijima je nakon sjednice pročitala proglas profesora koji su srušili kvorum. 

– Kriza upravljanja i dalje traje, iako smo se nadali da će se umirovljenjem dekana Previšića situacija smiriti. Sada se jasni vidi da nije samo bivši dekan bio problem, već i rektor Boras koji umjesto da brine o statutarnosti i legalnosti funkcioniranja sveučilišta, neprestano radi pravni kaos i produljuje sukobe, pročitala je Tadinac. 

Profesori su u proglasu nabrojali četiri zahtjeva. Od v.d. dekana Holjevca traže da studentskim predstavnicima dopusti glasanje na Vijeću, da hitno pokrene proceduru izbora novog dekana, te da se prodekani ne imenuju i razrješuju na Senatu sveučilišta nago na Vijeću fakulteta. Od rektora Borasa  traže da novom odlukom ispravi učinjenu štetu i spriječi buduću do koje će doći nakon upravnih tužbi povodom svih nelegalnih odluka donesenih proteklih mjesec.

Na pitanje našeg novinara o tome kako komentira razrješenje Studentskog zbora FFZG-a iako, kako smo otkrili, slične situacije postoje i na drugim fakultetima i sveučilištima, Tadinac je odgovorila:

– Očigledno na ti fakultetima nije postojao neki specifični interes dekana i rektora da te studentske zborove razriješi, jer kada bi postojao, sigurno bi ih razriješio. Imamo sada jednu krizu na TTF-u, možda možemo očekivati da se i njihov Studentski zbor razriješi.