Pretraga

Provjerite koja se zanimanja u 2019. dodatno boduju na natječaju za studentski dom

A- A+

Nastavna godina studentima završava za par tjedana, a studentski centri u narednom će razdoblju raspisati natječaje za smještaj u studentskim domovima. Prema nedavno donesenom Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, pravo na dodatne bodove imaju studenti upisani na studijske programe koji se vode kao deficitarni.

Foto: srednja.hr

Prema novom Pravilniku Ministarstva znanosti i obrazovanja o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, studenti koji su upisani na studijske programe koji se vode kao deficitarni imaju pravo na 200 dodatnih bodova na natječaju za smještaj u studentskim domovima.

Riječ je o studijima koji se vode kao deficitarni na županijskoj razini prema mjestu studiranja, odnosno nalaze se u prvih 10 na listi deficitarnih studijskih programa Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. Studentski centar u Zagrebu, koji ovogodišnji natječaj još nije raspisao, objavio je popis tih deset zanimanja za Zagreb i Zagrebačku županiju za akademsku godinu 2019./2020. To su:

Izdvojeni članak

SC Rijeka objavio natječaj za studentske domove u akademskoj godini 2019./2020.

1)   Medicina
2)   Matematika – nastavnički smjer
3)   Fizika i tehnika – nastavnički smjer
4)   Elektrotehnika i informacijska tehnologija
5)   Računarstvo
6)   Strojarstvo
7)   Biologija i kemija -nastavnički smjer
8)   Fizika i informatika – nastavnički smjer
9)   Fizika – nastavnički smjer
10)  Fizika i kemija – nastavnički smjer

Napomenimo za kraj kako studenti na dvopredmetnim studijima, prema Pravilniku kojeg možete vidjeti u nastavku, također mogu ostvariti najviše 200 bodova.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.09 MB]