Pretraga

Prvi studenti već dolaze u Zagreb: SC ima važnu obavijest za sve koju u dom žele useliti čim prije

A- A+

Iako redovito useljenje u zagrebačke studentske domove kreće 1. rujna, u domove Studentskog centra Zagreb moguće je useliti i prijevremeno. To prijevremeno useljenje moguće je od 26. kolovoza, s time da će blagajne domova raditi i ovu subotu, kada je također moguće useliti.

studentski dom stjepan radić sava

Foto: Dominik Smolak

Studenti koji su na natječaju za smještaj u domovima SC-a Zagreb ostvarili pravo na dom u sobu mogu useliti i prije redovnog roka, već od ovog petka. Izvanredno, useljenje je moguće i u subotu.

– Odlukom uprave Studentskog centra u Zagrebu, kako bi se olakšalo studentima da usele u studentske domove, subota, 27. kolovoza 2022. bit će radna te će studenti moći useliti od 8:00 do 12:00 h, u sve studentske domove Studentskog centra u Zagrebu, stoji u obavijesti SC-a Zagreb.

Još jednom naglašavaju kako studenti mogu useliti  isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Oni  koji ne obave pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu ga obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. No, s tom potvrdom mogu useliti tek privremeno, naknadno će morati obaviti pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.

Izdvojeni članak

Hoće li rasti stanarine u domovima? ‘Ova cijena kreveta jedva pokrije trošak struje, a gdje je ostalo’

Redovito useljenje studenata počinje 1. rujna, s tim da je vremenski rok za useljenje u rezervirane sobe ili podmirenje troškova stanarine online putem do 10. rujna 2022. Nakon toga se rezervacije brišu, a studenti mogu useliti u neku od preostalih slobodnih soba. Trošak stanarine studenti mogu putem svojih web profila pokriti trošak stanarine te useliti do 10. listopada 2022. na rezervirano mjesto u domu.

U ostalim slučajevima useljenje traje do 30. rujna, a studenti koji ne usele ili ne izvrše uplatu rezervacije u navedenom razdoblju gube pravo na smještaj u ovoj akademskoj godini.