Pretraga

Prvo veće sveučilište raspisalo natječaj za stipendije za izvrsnost u 2021./2022.

A- A+

Sveučilište u Rijeci raspisalo je ovogodišnji natječaj za stipendiju za izvrsnost u 2021./2022. Ukupno se dodjeljuje najviše sto stipendija za deset mjeseci akademske godine, a mjesečni iznos stipendije je 800 kuna.

novac kune

Foto: srednja.hr

U petak je službeno započela nova akademska godina, a među prvim sveučilištima koja su raspisala natječaj za stipendiju je Sveučilište u Rijeci. U 2021./2022. akademskoj godini ondje se dodjeljuje najviše sto stipendija za izvrsnost, u iznosu od 800 kn mjesečno, a za razdoblje od 1. listopada 2021. do 31. srpnja 2022. godine.

Glavni kriterij je uspješnost

Stipendija je namijenjena redovitim studentima prvih i viših godina preddiplomskih sveučilišnih, diplomskih
sveučilišnih, integriranih sveučilišnih studija, preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica. Kako stoji u natječaju, od ukupnog broja utvrđenih stipendija, redovitim studentima prvih godina preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija i integriranih sveučilišnih studija dodijelit će se najviše 30 stipendija.

Ova stipendija dodjeljuje se temeljem kriterija uspješnosti ostvarenih u okviru obveznih nastavnih aktivnosti te posebnih postignuća/aktivnosti ostvarenih izvan obveznih nastavnih aktivnosti u prošloj akademskoj godini.

Osnovni kriterij uspješnosti u okviru obveznih nastavnih aktivnosti ostvareni u akademskoj godini 2020./2021.:

a) Redoviti student upisan 2021./2022. ak. god. u višu godinu studija koji je u prethodnoj 2020./2021. ak. god. (do 30. rujna 2021. god.) ostvario najmanje 55 ECTS bodova te po prosječnoj ocjeni svih položenih ispita u prethodnoj akademskoj godini (do 30. rujna 2021. god.), sukladno kriterijima matičnog visokog učilišta, ulazi u 10 % najuspješnijih studenata na svojoj godini.

b) Redoviti student upisan 2021./2022. ak. god. u prvu godinu studija koji je ušao u 10 % najbolje rangiranih studenata na konačnim listama za upis na studijske programe.

Boduju se i dodatna postignuća

Dodatni kriterij uspješnosti u okviru obveznih nastavnih aktivnosti:

a) Redoviti student koji je primio rektorovu nagradu za izvrsnost u 2020./2021. ak. god.

U posebna postignuća koja se vrednuju na ovom natječaju ulaze, primjerice, studentski znanstveni/stručni rad ili izložba umjetničkih radova, nagrade i priznanja, međunarodna, državna, županijska i ostala natjecanja/izložbe, kongresi, skupovi, konferencije i grupne izložbe, volonterski rad, sudjelovanje u programima organizirane studentske razmjene, članstvo i aktivnost u udrugama, Studentskom zboru, demonstrature i slično.

Detalje o tome kako prikupiti bodove na natječaju i koja se dokumentacije prilaže proučiti u tekstu natječaja koji se nalazi na kraju članka.

Natječaj otvoren do 29. listopada

Prijave na natječaj otvorene su do petka, 29. listopada do 12:00 sati. 

– Prijava na natječaj podnosi se isključivo elektroničkim putem klikom na poveznicu prijava i ispunjavanjem online prijavnog obrasca. Online prijavi pristupa se upisivanjem vlastitog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr (adresa e-pošte povezana s uniri korisničkim imenom, [email protected]). Ukoliko nemate elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr koji je potreban za pristup prijavi, morate se obratiti LDAP administratoru. Popis svih LDAP administratora i njihovih kontakata nalazi se mrežnoj stranici Sveučilišta na sljedećoj poveznici, piše uz tekst natječaja.

Prijavne obrasce možete preuzeti ovdje, a tekst natječaja nalazi se u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [857.38 KB]