Pretraga

Studentska stipendija raste za 40 posto: Otvoren natječaj na drugom najvećem sveučilištu

A- A+

Na Sveučilištu u Splitu otvoren je natječaj za sveučilišne stipendije za izvrsnost. I ove godine dodjeljuje se 137 stipendija, ali je iznos povećan za čak 40 posto u odnosu na prošlu godinu. Mjesečno će tako po novom splitski studenti dobivati 150 eura.

euri u novčaniku

Foto: srednja.hr

Ove akademske godine stipendisti Sveučilišta u Splitu mjesečno će dobivati značajno veći iznos, bi dodatno trebalo unaprijediti kvalitetu njihovog studentskog života, javljaju s našeg drugog najvećeg sveučilišta.

Dijeli se 137 stipendija po 150 eura

Sveučilište je upravo otvorilo natječaj za 137 stipendija za izvrsnost, temeljem kojeg će stipendisti primati 150 eura tijekom svih 12 mjeseci. To je povećanje više od 40 posto, obzirom da je do sada mjesečni iznos stipendija iznosio 106,18 eura.

– Stipendije su uvećane odlukom rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragana Ljutića, koji je uzevši u obzir troškove života i stanovanja, na ovaj način želio pomoći studentima i njihovim obiteljima, kako bi im stipendija mogla biti potpora za ljepše i bezbrižnije studentske dane. Do sada se za stipendije izdvajalo ukupno 174.559,92 eura, dok je planirani iznos za akademsku godinu 2023./2024. 246.600 eura, navode sa Sveučilišta u Splitu.

Na ovom se sveučilištu stipendije dodjeljuju za razdoblje od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2024. godine, a ukupni godišnji iznos stipendije po studentu iznosi 1.800 eura.

Izdvojeni članak
student servis i fakultet

Gubitak studentskih prava: Evo kada ostajete bez iksice, studentskog ugovora, doma i stipendije

Najbitniji je prosjek ocjena, za brucoše bodovi na upisu

Stipendije se, prema tekstu natječaja, dodjeljuju odvojeno studentima prve godine i studentima viših godina studija. Natječaj je otvoren do 22. siječnja, a rezultati izlaze već 12. veljače.

Studenti viših godina na natječaj se mogu prijaviti samo ako su u svakoj prijašnjoj godini ostvarili 60 ECTS-a i imaju prosjek ocjena iznad 3,5. Na rang listi naći će se oni s najvišim prosjecima ocjena, a dodatne bodove ostvaruju studenti koji su dobili rektorovu i dekanovu nagradu ili su demonstratori, a boduje se i visina godine. Brucošima se boduje broj bodova koji su ostvarili na upisima svog studija, a u slučaju da su izjednačeni s drugim kandidatom boduje se rezultat na državnoj maturi.

Natječaj i pravilnik Sveučilišta u Splitu za dodjelu stipendije u 2023./2024. možete vidjeti ispod. Na ovoj poveznici nalaze se obrasci za prijavu. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab