Pretraga

Otvorene prijave za učeničke i studentske stipendije Osječko-baranjske županije, iznose od 70 do 160 €

A- A+

Osječko-baranjska županija objavila je natječaj o dodjeli 170 stipendija za učenike i studente. Pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici srednjih škola počevši od prvog razreda srednje škole te studenti od četvrte godine sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija ili prve godine diplomskog studija. Stipendije se dodjeljuju u više kategorija – darovitim učenicima i studentima, učenicima i studentima koji se obrazuju za zanimanja utvrđena Listom zanimanja iz STEM područja, učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa.

Ilustracija: Unsplash

Za učenike i studente iz Osječko-baranjske županije dodjeljuju se stipendije u četiri kategorije. Stipendije dodjeljuje županija i to njih 170, odnosno 100 stipendija učenicima i 70 stipendija studentima. Mjesečni iznos za učenike je 60 eura tijekom školske godine, a za studente tijekom trajanja akademske godine stipendija iznosi 160 eura mjesečno.

– Pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici srednjih škola počevši od prvog razreda srednje škole, a studenti od četvrte godine sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija ili prve godine diplomskog studija. Studenti prve, druge i treće godine prijediplomskog studija ne mogu ostvariti pravo na stipendiju, stoji u tekstu natječaja.

Izdvojeni članak
stipendija

Brucoši, pozor: Grad Zagreb je otvorio prijave za stipendije studentima prve godine, iznose 500 eura

Stipendije se dodjeljuju u četiri kategorije – darovitim učenicima i studentima, učenicima i studentima koji se obrazuju za zanimanja utvrđena Listom zanimanja iz STEM područja, učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa. Pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske, koji imaju status redovitog učenika ili studenta, a prvi put su upisani u razred ili godinu na temelju koje ostvaruju pravo na stipendiju i koji imaju prebivalište na području Osječko-baranjske županije kontinuirano najmanje dvije godine.

Prijave za dodjelu stipendija moraju se poslati u roku od 15 dana od dana objave natječaja, dakle do 16. listopada. Gdje točno poslati prijavu, koji su kriteriji za prijavu te popise lista zanimanja i broja stipendija za zanimanja kojima će se dodjeljivati možete pronaći u dokumentu niže, a sve ostale detalje te obrasce za prijavu pogledajte na ovoj poveznici.

Napomena: ako vam se dokument ispod ne prikazuje, potrebno je ponovno učitati stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab