Pretraga

Rado ide Hrvat u vojnike: Otvoren javni natječaj za prijem 110 kandidata u kadetsku službu

A- A+

U akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta bit će primljeno do 110 kandidata upisanih na prvu godinu odnosno do 70 njih na preddiplomski studij Vojnog inženjerstva te do 40 kandidat/kinja na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja. No, MORH je otvorio natječaj i za upis vojnih pilota na Fakultet prometnih znanosti.

Rok za podnošenje prijave na Vojno inženjerstvo te Vojno vođenje i upravljanje je 11. svibnja 2018. godine,  dok je taj rok za Aeronautiku 16. travnja 2018. 

Ako se sva mjesta ne popune u prvom roku, predviđen je i rujanski

U slučaju nepopunjenosti slobodnih mjesta na pojedinom studijskom programu nakon završenih upisa u srpanjskom razredbenom roku, otvorena je mogućnost prijave kandidata za rujanski razredbeni rok, a broj slobodnih mjesta za taj rok bit će objavljen na internetskim stranicama MORH-a.

Kandidati/kinje koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij iz ovog natječaja, krajem kolovoza 2018. godine bit će pozvani na pripremni kamp.

Uvjete, kao i cjelovit tekst natječaja možete pročitati ispod

[scribd id=373218420 key=key-Qy1q54meU8ERtcOI1SWR mode=scroll]

MORH je otvorio natječaj i za upis vojnih pilota na zagrebački Promet

Izdvojeni članak

Nećemo u vojsku, nego u školu: Donosimo listu vojnih objekata koji su pretvoreni u škole, fakultete te studentske domove

Na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Aeronautike – vojni pilot (3+2) prima se do 20 kandidata/kandidatkinja na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a rok za podnošenje prijava je 16. travnja.

– Nakon završenog preddiplomskog i diplomskog studija kadeti/kinje bit će primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, stimulativni sustav profesionalnog razvoja i mogućnost sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima, navodi MORH u natječaju.

U postupku odabira, kandidati moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske i Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti za vojnu službu i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju i  pripremnom kampu.

[scribd id=373218420 key=key-Qy1q54meU8ERtcOI1SWR mode=scroll]