Pretraga

Rektor Damir Boras postao izdavački savjetnik EPH

A- A+

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras postao je izdavački savjetnik EPH koji između ostalog izdaje Jutarnji list, Slobodnu Dalmaciju i Sportske novosti. Iz Sveučilišta u Zagrebu poručili su nam kako je riječ o počasnom položaju te kako rektor ne prima naknadu za svoju poziciju. Isto tako u sklopu Jutarnjeg počele su izlaziti hrvatske sveučilišne novine ‘Universitas’ kao zajednički projekt sa Sveučilištem u Splitu, a na Z1 televiziji se emitira posebna emisija o Sveučilištu u Zagrebu.

foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Rektor Boras: Važno je ulagati u humanističke i društvene znanosti

Rektor Damir Boras od nedavno je član Izdavačkog savjeta EPH koji između ostalog izdaje i Slobodnu Dalmaciju i Jutarnji list. Iz Sveučilišta u Zagrebu objašnjavaju kako je položaj počasni i svodi se na povremene sastanke kojima je tema moguće poboljšanje izdavačke prakse nakladnika i za taj trud rektor Damir Boras ne prima nikakvu naknadu niti naknadu kakvih troškova. Dodaju kako je rektor Boras do sada sudjelovao na jednoj sjednici Izdavačkog savjeta EPH.

Boras smatra da je dobro utjecati na odnos prema Sveučilištu i obrazovnoj politici

– Rektor Boras smatra da je dobro da kod jednog velikog izdavača utječe na odnos prema Sveučilištu u Zagrebu, sveučilišnoj zajednici i općenito obrazovnoj politici u RH, pogotovo nakon što je u prethodnom razdoblju sveučilišna zajednica doživljavala tijekom više godina neopravdane napade na visoko obrazovanje, a naročito na Sveučilište u Zagrebu kao instituciju, odgovorili su nam sa Sveučilišta u Zagrebu.

Osim rektora Borasa izdavački savjet EPH čine profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Petar Miladin, direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić te bivši ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego.

Izdvojeni članak

Rektor Boras dao akademsku preporuku Kolindi Grabar-Kitarović

Universitas u sklopu Jutarnjeg lista i posebna emisija na Z1

Podlistak ‘Universitas – hrvatske sveučilišne novine’ nakon što je godinama izlazio u Slobodnoj Dalmaciji od prošloga mjeseca izlazi i u Jutarnjem listu kao zajednički projekt Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu. Zajedničkim projektom određeno je da glavni urednik bude Duško Čizmić Marović, dosadašnji urednik lista ‘Universitas – novine Sveučilišta u Splitu’. Sadržaj i priprema za tisak potpuno su u ingerenciji uredništva te dvaju rektora kao sunakladnika. Iz Sveučilišta nam nisu htjeli odgovorili na upit koliko financijski košta izdavanje Universitasa za Sveučilište u Zagrebu.

U ovotjednom broju Universitasa predstavljena je i TV emisija Sveučilišni Zagreb koja se izvodi u suradnji sa Sveučilištem i Z1 televizijom. Kako se navodi, riječ je o mozaičnoj 30-minutnoj emisiji koja prati sva važna događanja, aktivnosti i inicijative sastavnica.