Pretraga

Sele u staru vojarnu: Ovaj faks od sljedeće godine svoje izvanredne studente premješta na Kampus Borongaj

A- A+

Još su nam u lipnju prošle godine s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu najavili kako planiraju preseljenje na kampus Borongaj, za što su odlučili tražiti i sredstva iz EU fondova. U međuvremenu su za projekt dobili zeleno svjetlo resornog ministarstva, formirali stručno povjerenstvo i krenuli s adaptacijom objekta. Sve će biti gotovo do početka sljedeće akademske godine, od koje će svi izvanredni studenti TVZ-a studirati na Kampusu Borongaj.

Jedan od planova projekta kampusa Borongaj

Od kampusa Borongaj prije deset godina najavljivali su ‘hrvatski Harvard’, no kako to obično biva, gotovo ništa se nije realiziralo. Osim Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog, Prometnog te manjeg dijela Ekonomskog fakulteta, nijedan od tada najavljenih fakulteta nije se preselio na Kampus. No, Tehničko veleučilište u Zagrebu pokazuje kako ipak ima onih koji su se odlučili iskoristiti prostorne kapacitete Kampusa.

Izdvojeni članak

Borongaj opet u igri: TVZ planira preseljenje na Kampus i za to će tražiti sredstva iz EU fondova

Svi izvanredni studenti sele na Borongaj

Od države su zatražili, a od Ministarstva znanosti i obrazovanja nedavno dobili zeleno svjetlo za Objekt 75 na Borongaju, u koji bi već od sljedeće akademske godine trebali preseliti svi njihovi izvanredni studenti.

Kako doznajemo od dekanice Veleučilišta Slavice Ćosović Bajić, Veleučilište ima potrebu za prostornim kapacitetima upravo zbog brojnih specijaliziranih laboratorija u kojima studenti odrađuju praksu. Preseljenje na Borongaj jedan je od koraka za uspješno povećanje prostornih kapaciteta za koji su, kako nam je dekanica najavila prošle godine, odlučili zatražiti i sredstva iz EU fondova.

Da se na ovome radi dosta ozbiljno govori i činjenica da je dekanica imenovala stručno povjerenstvo pri TVZ-u koje se sastoji od nekoliko timova, a kako doznajemo, stručnjaci sa graditeljskog odjela Veleučilišta već su počeli s radovima na obnovi objekta, budući da se radi o devastiranoj građevini. Sve se radi kako bi se hodnicima Objekta 75 što prije mogao čuti studentski žamor, ističe dekanica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap