Pretraga

Smotra Sveučilišta u Zagrebu: Besplatna pomoć maturantima da se odluče za fakultet

A- A+

Smotra Sveučilišta u Zagrebu održava se ove godine od 14. do 16. studenoga po prvi puta u Boćarskom domu na Prisavlju. Na Smotri će se predstaviti 33 fakulteta te akademija Sveučilišta kao i visoke škole, veleučilišta i brojne studentske udruge. Ovo je idealna prilika za sve maturante da se besplatno informiraju te odluče koji fakultet žele upisati, a očekuje se oko 25 tisuća posjetitelja svih uzrasta.

Ove godine se u sklopu Tjedna Sveučilišta u Zagrebu održava Smotra koja će po prvi put biti smještena u Boćarskom domu na Prisavlju od 14. do 16. studenoga. Smotra zagrebačkog Sveučilišta održava se pod pokroviteljstvom Grada, a ulaz je potpuno besplatan za sve generacije i uzraste.

Izdvojeni članak

Dan Sveučilišta u Zagrebu: Odavanje počasti i nagrađivanje profesora, studenata i suradnika

Očekuje se 25 tisuća posjetitelja

Svi prisutni će imati priliku upoznati se s programom 33 fakulteta te akademije Sveučilišta u Zagrebu, a u ta tri dana predstavit će im se i različita veleučilišta, visoke škole, studentske udruge te ostali sudionici iz Hrvatske i inozemstva. Ukupno se očekuje oko 110 sudionika.

Sveučilište je i ove godine organiziralo Smotru kako bi maturanti, studenti i svi zainteresirani dobili informacije o studijskim programima i uvjetima upisa u pojedine programe, o studentskom životu, mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i tvrtke kao i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu te brojnim drugim detaljima koji su mladim ljudima važni prilikom odluke o upisu na fakultet.

Programe Smotre pratit će srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji će u Boćarski dom stići u organiziranim skupinama, a procjenjuje se da će ove godine biti oko 25 tisuća posjetitelja svih uzrasta.

Izdvojeni članak

Evo kojim studentima je zagrebačko Sveučilište najprivlačnije

Priznanja za najuspješnije sudionike

Smotru će otvoriti rektor Aleksa Bjeliš, dok će se na zatvaranju dodijeliti priznanja najuspješnijim sudionicima u sedam različitih kategorija (najbolji promotivni film, najbolje uređen izložbeni prostor, najuspješnije i najoriginalnije predstavljanje na Smotri, davanje najcjelovitije informacije o studijskom programu, najuspješnije predstavljanje ostalih sudionika, najbolji cjelokupni dojam te priznanje za komunikativnost, susretljivost i pristupačnost).

Posjetiteljima će ulaz biti otvoren u četvrtak od 9 do 18 sati, u petak od 9 do 18.30 sati te u subotu od 9 do 15 sati, a glavni moto ovogodišnje Smotre je ‘Karijera bez granica‘.

Detaljan program, popis sudionika i sve dodatne informacije o Smotri Sveučilišta u Zagrebu objavljene su dvojezično (hrvatski i engleski) na mrežnoj stranici.