Pretraga

Splitski rektor postao je počasni doktor Sveučilišta u Mostaru: ‘Biti odabran je velika čast i privilegija’

A- A+

Dragan Ljutić dobio je najviše priznanje koje Sveučilište u Mostaru dodjeljuje istaknutim znanstvenicima i uglednim javnim osobama. Aktualni rektor Sveučilišta u Splitu dobio je počasni doktorat, čime je nagrađen njegov doprinos od trajnoga značenja, kako Sveučilištu, tako i široj društvenoj zajednici. Kako je rekao Ljutić, biti odabran i obdaren počasnim doktoratom poseban je događaj u životu jednog znanstvenika kojeg treba slaviti i maksimalno cijeniti.

Dragan Ljutić dobio počasni doktorat Sveučilišta u Mostaru

Dragan Ljutić | foto: Sveučilište u Mostaru

Rektor Sveučilišta u Splitu, Dragan Ljutić, postao je novi počasni doktor Sveučilišta u Mostaru na svečanoj dodjeli i proglašenju u okviru Dana Sveučilišta u Mostaru koja se održala u petak, 8. prosinca. Ljutić je 18. počasni doktor Sveučilišta u Mostaru, počasnog zvanja koje sa sobom uz ponos nosi i odgovornost i obvezu promocije Sveučilišta.

– Biti počasnim doktorom Sveučilišta u Mostaru velika je čast i privilegija. Čast, jer vaš osobni rad u području znanosti i širenju znanstvenih krugova i znanstvene misli, biva prepoznat i nagrađen izuzetnom nagradom jednog važnog Sveučilišta koje je prepoznato na međunarodnoj sceni i koje se pojavljuje na međunarodnim rang ljestvicama uspješnosti, izjavio je Ljutić.

Dodao je kako je svjestan privilegije ovoga, budući da su mnogi pozvani, a rijetki odabrani. Kako je rekao, biti odabran i obdaren počasnim doktoratom poseban je događaj u životu jednog znanstvenika kojeg treba slaviti i maksimalno cijeniti.

Izdvojeni članak
Rektor Dragan Ljutić i Sveučilište u Splitu

Zakon kaže da se studentski izbori moraju provoditi svake druge godine: U Splitu ih nije bilo od lipnja 2021.

Počasni doktorat, Doctoris Honoris Causa, najviše priznanje koje Sveučilište u Mostaru dodjeljuje istaknutim znanstvenicima i uglednim javnim osobama za poseban doprinos od značaja je, kako Sveučilištu, tako i široj društvenoj zajednici u pojedinim područjima znanstvenoga, kulturnoga i umjetničkoga stvaralaštva.

Dodijeljen je rektoru Ljutiću za izniman međunarodni ugled, osobito kao znanstveniku na području biomedicinskih znanosti te za suradnju s akademskom i znanstvenom zajednicom Sveučilišta u Mostaru čijemu ugledu, razvoju, što većoj vidljivosti i prepoznatljivosti neprestano pridonosi.

– Dragan Ljutić prijatelj je moje i naše domovine Bosne i Hercegovine. Nikada nije radio razliku među nama, javnim sveučilištima i univerzitetima u Bosni i Hercegovini. Rado se odazivao našim pozivima, rado je davao savjete, ali i učio od nas. Njegova je misija suradnja i zajednički rad na općim vrijednostima društva. Akademija mu je ispred svega, istaknuo je rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić u svom pozdravnom govoru.