Pretraga

Srce unaprijedilo tražilicu: Nikad nije bilo lakše pronaći studijski program za sebe

A- A+

Sveučilišni računski centar (Srce) unaprijedio je Upisnik studijskih programa. Osim što je dobio novi dizajn, sustavu je dodana opcija pretraživanja po raznim kategorijama. Studijski program za sebe tako možete pronaći lakše nego ikada prije.

Screenshot: SrceStudirali biste matematiku na diplomskom, ali zbog posla studirati možete samo izvanredno. Ipak, niste sigurni postoji li u vašem gradu takav studij…

Ne, više se ne morate mučiti ni s guglanjem. Jer, Sveučilišni računski centar (Srce) unaprijedio je Upisnik studijskih programa.

Njegov Javni preglednik omogućava pretraživanje upisnika po raznim kriterijima i detaljni pregled podataka o baš svim studijskim programima u Hrvatskoj. Uz to, sustav krasi odličan dizajn.

Baza svih programa

Izdvojeni članak

Stiže javna evidencija diplomiranih: Evo koji će sve podaci o studiranju postati javni

– Softversko rješenje koje je do sada obuhvaćalo ovaj upisnik 5. svibnja 2020. godine je u potpunosti zamijenjeno novim, reimplementiranim Upisnikom studijskih programa integriranim s Informacijskim sustavom Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (ISRHKO). Poveznica između Upisnika studijskih programa i ISRHKO su podaci o samim studijskim programima, kažu iz Srca.

Pojašnjavaju kako akreditirani studijski programi također mogu biti evidentirani u Registru HKO-a kao programi za stjecanje kvalifikacija ako su usklađeni s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom.

– Ova integracija omogućava lakše praćenje te usklađenosti u budućnosti, najavljuju.

O podacima brine Ministarstvo

Otkrili su i ‘tko je kriv’ ako podaci ne budu točni.

– Za daljnju ažurnost i točnost podataka u Upisniku studijskih programa se i dalje brine Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a za tehničko funkcioniranje sustava je nadležno Srce, zaključili su.