Pretraga

Stanare Save iza leđa SC-u i upravi doma i dalje posjećuju huligani te im prijete

A- A+

Derbi između Dinama i Hajduka, kojeg je policija procijenila kao utakmicom visokog sigurnosnog rizika, završio je u noći s petka na subotu napadom huligana na dalmatinske studente u domu na Savi. No kako doznajemo u naselju SD Stjepan Radić i dalje se okuplja ekipa koja prijeti stanarima uz riječi ‘Ubij tovara’. Iz Studentskog centra i uprave SD na Savi tvrde da su povećali broj zaštitara te da nisu primijetili niti dobili prijavu studenata da im neko prijeti.

Foto: Srednja.hr

Grupa studenata koja nastanjuje deveti paviljon Studentskog doma Stjepan Radić u noći s petka na subotu doživjela je napad Boysa, odnosno navijača Dinama jer su posumnjali da se u domu nalaze navijači Hajduka. Huligani u dobi od oko 30 godina ušli su na prvi kat s bakljama i napravili štetu od 500 kuna te su uhićeni. No kako doznajemo studente na Savi još uvijek obilazi grupa huligana i prijeti uz povike ‘Ubij tovara!’.

Izdvojeni članak

Ekskluzivno: Napadnut Pravni fakultet u Splitu

SC i Uprava doma nisu upoznati s novim prijetnjama i posjetima

Budući da su iz Studentskog centra i uprave SD Stjepan Radić najavili pojačanu kontrolu i broj zaštitara zbog utakmice visokog rizika do koje ipak nije došlo, ali i napada, provjerili smo jesu li upoznati s rizičnom situacijom u kojoj se trenutno nalazi oko četiri tisuće studenata.

– Upravo se nalazim s upraviteljem doma Božidarom Čorićem i razgovaramo o sljedećim mjerama opreza koje ćemo uvesti. Preko vikenda smo pojačali broj zaštitara u popodnevnim satima, a prijepodne su bili prisutni zaštitati, majstori, čistačice i upravitelj je bio cijelu noć u subotu te nitko nije vidio niti dobio prijavu oko novih napada ili prijetnji našim stanarima, rekla nam je Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja za smještaj u zagrebačkom SC-u.

Izdvojeni članak

Hitna i policija zbog napada huligana jurili u dom na Savi

Nema svaki paviljon na Savi svog zaštitara

Iz Prve policijske postaje u Zagrebu doznali smo da je uhićeno troje domaćih navijača zbog sumnje u sudjelovanju prekršaja narušavanja javnog reda i mira dana u noći s 21. na 22. studenog na prostoru Studentskog doma i dvoje zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda. Iz ureda za odnose s javnošću Prve zagrebačke postaje su nam rekli da je istraga u tijeku te da su privedeni pred Prekršajni sud, ali da nam ne mogu reći jesu li još uvijek u pritvoru.

No kako doznajemo, stanare na Savi ‘posjećuju’ i prijete im kolege od uhićenih navijača. –  Studentima smo ponudili i da ih preselimo u drugi paviljon radi njihove sigurnosti, no oni su to odbili. Medijima sam izjave davala isključivo ja i bila sam protiv toga da novinari ispituju napadnute stanare kako bi ih zaštitili, no s novim prijetnjama nismo upoznati, otkrila nam je Rajšić.

Dodala je kako nema svaki paviljon svog zaštitara jer se studenti tome protive zbog slobode, ali i da je dosta teško u naselju kao što je dom na Savi kontrolirati tko ulazi i posjećuje studente. Kako kaže, nemoguće je ograditi dom žicom i ostaviti samo jedan ulaz, jer se tome protive i sami studenti.

Kako pomoćnica ravnatelja za smještaj tvrdi, broj zaštitara će svakako povećati, no još nisu sigurni za koliko će to biti.