Pretraga

Što sve možete studirati na najstarijem faksu na istoku Hrvatske? Istražili smo

A- A+

Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku najstariji je i najveći fakultet na ovom Sveučilištu. Kao takav nudi pregršt prijediplomskih i diplomskih studija iz područja biotehnike i poljoprivrede, a njegovi studenti i djelatnici značajan dio vremena provode i u znanstveno-istraživačkom radu. Na Fakultetu studente pripremaju za djelovanje u realnom sektoru i pritom im osiguravaju obavljanje stručne prakse u laboratorijima.

Foto: FAZOS

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek (FAZOS) je najstariji i najveći fakultet Sveučilišta u Osijeku. Moguće je upisati sveučilišni prijediplomski studij Poljoprivreda koji ima pet modula (Agroekonomika, Bilinogojstvo, Hortikultura, Mehanizacija i Zootehnika). Po završetku prijediplomskog studija iz područja biotehničkih znanosti ili drugih odgovarajućih područja moguće je nastaviti studiranje i stjecanje kompetencija iz područja poljoprivrede na jednom od sveučilišnih diplomskih studija (Agroekonomika, Bilinogojstvo, Ekološka poljoprivreda, Mehanizacija, Povrćarstvo i cvjećarstvo, Voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo i Zootehnika).

Uz navedene sveučilišne diplomske studije, FAZOS pruža mogućnost studiranja na trenutno izuzetno atraktivnom diplomskom studiju Digital Agriculture, na kojem se nastava izvodi na engleskom jeziku. Svi željni znanja i razvijenih sklonosti ka znanstveno-istraživačkom radu mogu nastaviti studiranje na sveučilišnom poslijediplomskom studiju Poljoprivredne znanosti i steći akademski stupanj doktora znanosti.

Cilj je osposobiti studente za realan svijet

Osim obrazovanja studenata, nastavnici FAZOS-a imaju zadatak studente uvesti u realni svijet poljoprivredne proizvodnje te ih osposobiti za primjenu osnovnih znanja o biljnom i životinjskom svijetu koja su neizostavni dio agroekološkog sustava, te tehnologijama uzgoja biljaka i životinja. Cilj Fakulteta je usmjeriti studente na vođenje procesa poljoprivredne proizvodnje i procesa proizvodnje hrane kao krajnjeg cilja.

Foto: FAZOS

U tom složenom obrazovnom procesu nastavnici se koriste najnovijom literaturom kao i osobnim saznanjima proizašlim iz znanstveno-istraživačkog rada. Uz sve navedeno, FAZOS priprema svoje studente za tržište rada, osiguravajući obavljanje stručne prakse na vlastitim pokušalištima i u laboratorijima, kao i u nastavnim bazama koje čine vodeći poljoprivredni proizvođači u regiji.

Važan im je i znanstveni rad

Uz izvođenje nastave, djelatnici FAZOS-a  značajan dio svoga vremena provode u znanstveno-istraživačkom radu, prvenstveno u biotehničkom znanstvenom području, znanstvenom polju poljoprivrede. S obzirom na to, FAZOS se tijekom godina pozicionirao kao jedna od vodećih nastavno-znanstvenih institucija u Republici Hrvatskoj.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek sustavno provodi razvojnu strategiju temeljenu na izvrsnosti u nastavnoj, znanstvenoj i stručnoj djelatnosti s ciljem transfera znanja i tehnologija koje će imati pozitivan učinak razvoj gospodarstva te uže i šire zajednice.  Na tim temeljima, FAZOS se pozicionirao kao jedinstvena sastavnica Sveučilišta u Osijeku koja teži ka podizanju izvrsnosti  i prepoznatljivosti u Hrvatskom i međunarodnom visokoobrazovnom i istraživačkom prostoru.

Više informacija o ovom fakultetu možete pronaći ovdje.

@srednja_hrBiste li studirali u Osijeku? 👀 Više o faksu saznajte na linku u opisu profila 👆 #srednjahr #osijek #faks . . . [PROMO]

♬ original sound – srednja_hr