Pretraga

Student napravio bistu Ćire Blaževića: ‘Moj djed i on bi se uvijek zapričali kada bi se sreli’

A- A+

Student druge godine kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti, Fran Marko Vlahinić u samo tri dana napravio je bistu pokojnog Miroslava Ćire Blaževića. Ispričao nam je kako ga je Ćiro podsjećao na njegovog djeda koji je, baš kao i on, bio ‘čovjek od naroda’ i kako bi se njih dvoje, kada bi se sreli na ulici, uvijek lijepo zapričali.

Kada je Fran Marko Vlahinić, student druge godine kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti, na svom Facebooku objavio fotografije biste nedavno preminulog Miroslava Ćire Blaževića koju je sam izradio, nije slutio da će njegov rad dobiti toliku pažnju javnosti.

– Bistu sam izradio u dva dana po četiri sata u glini, te treći dan odlio u gips. Najbitnije, odnosno najteže je postići da bista u isto vrijeme liči na osobu i ima karaktera, a da nije samo loša preslika, nego da u njoj ima što više likovnosti te da pogađanjem određene osobe ne izgubi skulpturalnost, objasnio nam je Fran.

Želi da bista bude postavljena kod Ćirinog omiljenog kafića ili u njegovom rodnom mjestu

Prema komentarima na društvenim mrežama, izgleda da je student Fran napravio i više nego odličan posao, a otkrio nam je i kako bi volio da se bista negdje i izloži.

– Za sada je kod mene, no volio bih da se postavi ili kod kafića Charli gdje je Ćiro bio stalni gost ili u rodnom mjestu, ali otvoren sam za razne opcije, kaže Fran.

Izdvojeni članak
Ćiro Blažević

[Zadatak dana] Preminuo je legendarni Ćiro Blažević, znate li ovaj detalj iz njegove bogate karijere?

‘Ćiro me podsjećao na mog djeda’

Ispričao nam je i kako je odlučio napraviti baš Ćirinu bistu.

– Ćiro me podsjećao na mog djeda jer je bio čovjek od naroda, vrlo komunikativan i duhovit kao i moj djed. Ujak mi je ispričao kako bi se njih dvoje uvijek lijepo zapričali kada bi se sreli, objasnio nam je student Fran.