Pretraga

Studenti, ako imate bicikl u domu trebate ga registrirati: U protivnom će vam ga ukloniti

A- A+

Studentski centar u Zagrebu poziva studente koji imaju bicikl u studentskom domu da ga registriraju. Time žele povećati sigurnost i smanjiti krađe. Studenti bicikl mogu registrirati do kraja studenog, a ako to ne učine bicikl će im biti uklonjen.

Studentski dom Stjepan Radić | foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Studentski centar (SC) u Zagrebu pozvao je studente u studentskim domovima Stjepan Radić, Cvjetno naselje i Ante Starčević da registriraju bicikl na glavnoj porti doma od 1. listopada do 30. studenog. Ako to ne učine, nakon 30. studenog svi neevidentirani i neregistrirani bicikli bit će uklonjeni.

– Kako u studentskim naseljima ima jako puno bicikala bez vlasnika, bicikala koji se ne koriste, bicikala koja nisu više uporabljiva, potrebno je u naseljima provesti evidenciju, odnosno registraciju svih bicikala radi povećanja sigurnosti i smanjenja krađa, a kako bismo omogućili svim korisnicima ostavljanje bicikala na predviđenim mjestima, kazali su iz zagrebačkog SC-a.

Izdvojeni članak
bicikli

Zadatak dana: Obilježava se Svjetski dan bicikla, ali znate li tko ga je uopće izumio?

Podsjetimo, ovakva praksa registracije bicikla provodila se i prošle godine u studentskom domu Stjepan Radić. Upravo se na to odlučila, između ostaloga, kako bi se riješili starih, neispravnih i nekorištenih bicikla.