Pretraga

Stanari ovog studentskog doma sad moraju registrirati svoje bicikle: To će, kažu, smanjiti broj krađa

A- A+

Svi bicikli stanara Studentskog doma Stjepan Radić od sada moraju biti registrirani. Odluka je to uprave kojom planiraju smanjiti broj krađa i osigurati parking za bicikle studenata.

bicikli, studentski dom stjepan radić

Bicikli u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu
Foto: fotografija čitatelja

Kako bi se riješili starih, neispravnih i nekorištenih bicikla, uprava Studentskog doma Stjepan Radić sadašnjim je studentima omogućila registraciju njihovih bicikla.

Smanjenje mogućnosti krađe

Sve što trebate učiniti jest biciklom doći na portu. Kako bi i bivši stanari doma mogli doći po svoje bicikle koje su tamo ostavili. To će im biti omogućeno do 15. listopada. Jedino što moraju imati su ključići da otključaju lokot.

– Razlog je ovoga pothvata smanjenje mogućnosti krađe i adekvatno parkirno mjesto za svaki bicikl unutar doma, pojašnjavaju iz Domskog odbora na Savi.

Svi će neregistrirani bicikli, napominju, nakon 15. listopada biti uklonjeni. Stoga mole sve studente da svojim prijateljima na kavici spomenu i ovu obavijest kako bi se glas što dalje proširio.

Izdvojeni članak
Soba u domu Stjepan Radić na Savi

Ovo ne zvuči nimalo dobro: Više od 5.600 studenata ostaje bez mjesta u domu, najviše njih u glavnom gradu

Zumba dolazi na Savu

Uz bicikle i registraciju, ovih se dana neke od očekivanih programa vraćaju u Studentski dom Stjepan Radić. Teretana kreće raditi danas, a do 1. listopada imat će skraćeno radno vrijeme, od ponedjeljka do petka od 15 do 22 sata, a subotom od 15 do 20 sati. Od 3. listopada kreće redovito radno vrijeme teretane, a novost je da se ukidaju termini i više neće biti limita.

I praonica je danas krenula s radom, a radno vrijeme je od 8 do 22 sata. Od početka idućeg mjeseca vraćaju se i grupni treninzi – crossfit, suvremeni ples, hiit aerobik, a po novome i – zumba.