Pretraga

Studenti, bacite oko na svoje račune: Počela je isplata državne stipendije

A- A+

Tik pred blagdane krenula je isplata državne socio-ekonomske stipendije studentima. Sredstva se isplaćuju onima koji su potvrdili uvjete stipendiranja u aplikaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i unijeli ispravan broj računa.

Ruka koja drži novčanice eeura

Novac | foto: Canva

Krenula je isplata državne socio-ekonomske stipendije za studente. Studentima su isplaćene prve tri rate državne socio-ekonomske stipendije. Nju je ove godine dobilo oko 12.000 studenata, a mjesečna rata iznosi 200 eura. Tako studentima sada na račune sjeda 600 eura.

Stipendija će se, kao i do sada, isplaćivati u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2023. do lipnja 2024. i to najkasnije do 15. dana u mjesecu. Stipendija sada sjeda onima koji su prihvatili uvjete stipendiranja u aplikaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja gdje je trebalo unijeti i svoj broj računa.

Izdvojeni članak

Stotinama studenata prijava za stipendiju odbijena uz neobično obrazloženje: Evo objašnjenja Ministarstva

Podsjetimo, studenti koji su smatrali da su oštećeni u procesu bodovanja prijave za socio-ekonomsku stipendiju mogli su podnijeti prigovor do 20. prosinca. Povjerenstvo odlučuje o prigovoru u roku od 30 dana od dana podnošenja prigovora. Kao što smo pisali, ove godine stotinama studenata prijava za stipendiju odbijena je uz neobično obrazloženje. Naime, studentima je stipendija odbijena ako nisu naveli jednog ili oba roditelja, različita prebivališta članova kućanstva ili maloljetnu braću ili sestre na školovanju u inozemstvu. Također, MZO je od 491 studenta tražio dodatno očitovanje jer su imali različite adrese od ukućana, a sve nakon što je prošle godine državnu socio-ekonomsku stipendiju dobio sin imućnog poduzetnika iz BiH.