Pretraga

Studenti dobili otkaz zbog parodije na Gangnam style

A- A+

Spasioci iz Kalifornije snimili su parodiju na koreanski hit ‘Gangnam Style’, što ih je skupo koštalo. Naime, 14 studenata koji su radili kao spasioci da bi platili školarinu i knjige, dobili su otkaz jer su njihovi šefovi video smatrali neprimjerenim i odvratnim, prenosi NBC.

Studenti iz Kalifornije radili su na bazenu u El Monteu kao spasioci kako bi sebi platili troškove studiranja. Nakon radnog vremena odlučili su se zabaviti tako što su snimili parodiju na popularnu korejsku pjesmu ‘Gangnam Style’. Svoju su verziju nazvali ‘Lifeguard Style’, a nisu mogli ni zamisliti u kojim će se problemima zbog toga naći.

Šefovi ovog tima izjavili su kako je čitav video neprimjeren i odvratan te otpustili svih 14 studenata. Iz gradske su uprave javili kako je pravi razlog otpuštanja taj što su koristili njihovo vlasništvo, javne površine i kupaće kostime, u privatne svrhe.

Iako su otpušteni izjavili kako je video sniman izvan radnog vremena i da su se jedino htjeli zabaviti, sada moraju tražiti drugo radno mjesto.