Pretraga

Studenti Hrvatskih studija šokirani izjavama Ribića, traže podršku: ‘Osuđujemo politikantstvo sindikata’

A- A+

Nastavlja se drama oko osnivanja Fakulteta hrvatskih studija. Iako je Fakultet upisan u sudski registar, prethodno za to nije dobio zeleno svjetlo od Ministarstva znanosti i obrazovanja, pa je MZO uložio žalbu na njihov upis u registar. I Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja govorio je o ilegalnosti osnivanja Fakulteta, a sada je Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija donio “Zaključke” u kojem reagiraju na Ribića, “šokirani” nekim njegovim izjavama.

foto: srednja.hr

Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija malo su iznervirale izjave Vilima Ribića na račun novoosnovanog fakulteta pa su odlučili održati sjednicu povodom toga. Fakultet hrvatskih studija osnovan je odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu, a onda je 7. siječnja i upisan u sudski registar, međutim, bez prethodne suglasnosti Ministarstva koja je nužna. Ministarstvo je Državnom odvjetništvu zbog toga uputilo prijedlog za ulaganje žalbe na upis u sudski registar.

Izdvojeni članak

Bivši ministar Barišić optužuje Divjak da opstruira Fakultet hrvatskih studija

Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija na sjednici je donio zaključke kojima su se obrušili na Nezavisni sindikat znanosti, koji je, osim Ribićevih izjava, u prosincu održao i press konferenciju na kojoj su govorili o ilegalnosti osnivanja Fakulteta.

Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija navodi da je šokiran izjavom i poticanjem da bi Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu trebao „prestati postojati u bilo kojoj formi“. Osudili su i politikanstvo Sindikata koji, kako kažu, “već godinama ometa reformu institucije Hrvatskih studija, koji su najprije unaprijeđeni u status odjela, a sada i u status Fakulteta hrvatskih studija”. Smeta im i što je Ribić rekao da bi trebalo prestati financirati Fakultet hrvatskih studija.

U svojem izvješću pozivaju i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatski studentski zbor da ih podrže u obrani “digniteta i prava studenata Fakulteta hrvatskih studija”.

– Pozivamo sve naše studente da se ne obaziru na navedene i slične izjave Sindikata koji pokušava unositi nemir u akademsku zajednicu Fakulteta hrvatskih studija, napisali su u svojim Zaključcima.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [90.68 KB]

hrvatski studiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap