Pretraga

Studenti nemaju ništa protiv seksa za jednu noć, ali ne idu u krevet na prvom spoju

A- A+

Američki znanstvenici su istraživali zaziru li studenti od seksa za jednu noć i spolnog odnosa na prvom spoju. Rezultati koji su dobiveni u najmanju ruku su neobični te pokazuju kako studenti obaju spolova nemaju ništa protiv jednokratne seksualne zabave, ali da ih većina ipak ne pristaje na snošaj na prvom spoju.

Promiskuitetno seksualno ponašanje je nešto što se često veže za studentsku populaciju. Istraživanje koje je nedavno provedeno na tri stotine američkih studenata tu je predrasudu tek donekle potvrdilo, piše portal Live Science. 

Seks da, ali ne na prvom spoju

Studenti su tijekom istraživanja trebali ocijeniti koliko im je prihvatljiv slijedeći scenarij – na tulumu se susretnu s nekim tko im se sviđa te s tom osobom završe u krevetu. Idući dan idu na spoj i nakon njega ne završe u ‘klinču’ već samo poljupcem.

Izdvojeni članak

Mladi u Hrvatskoj debelo iznad svjetskog prosjeka, po ranom stupanju u prvi seksualni odnos

Većina studenata je kazalo kako im je spomenuta situacija sasvim prihvatljiva te da bi vjerojatno tako postupili u realnoj situaciji.

Tu na oko nelogičnu situaciju su objasnili različitim okolnostima u kojima se susret odvija.
Čak petina ih je izjavila da tulum ima takvo okruženje koje potiče seks za jednu noć dok prvi spoj to nema. Većina ih je ustvrdila kako je cilj tuluma dobra zabava, a spoja upoznavanje druge osobe te iz tog stava proizlaze razlike u pristupu.

Izdvojeni članak

Šokantno: Evo čime se petina mladih zapravo bavi za vrijeme seksa

– Dvoje se na prvom spoju samo poljube jer tradicija nalaže da sve završi nevino napisao je student u objašnjenju. 

Okolnosti su ključ

Faktor koji utječe na odluke je alkohol koji se u većim količinama konzumira na zabavama dok na prvim spojevima to nije praksa.

– Istraživanje sugerira kako ponašanje iste skupine ljudi ovisi o kontekstu situacije, a ne samo o karakteru pojedinca, zaključio je jedan od voditelja spomenutog istraživanja.