Pretraga

Studenti pokrenuli inovativnu humanitarnu akciju: Osim što pomažete, usput ćete se i zabaviti

A- A+

Studenti brojnih fakulteta u predbožićnom razdoblju odlučili su organizirati razne humanitarne akcije kojima nastoje pomoći ugroženim skupinama studenata. Vrlo inovativnu organizirala je Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije. Održat će virtualni humanitarni koncert online putem, a sredstva prikupljaju za osobe s Downovim sindromom.

down sindrom

Ilustracija: Nathan Anderson on Unsplash

– Iako je u 2020. godini COVID-19 postao glavna tema naših misli, nikako ne smijemo zaboraviti biti ljudi i pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a pogotovo u vrijeme Božića. Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, poznatija kao CPSA, udruga je koja uz brojne druge aktivnosti organizira i humanitarne akcije. Prijašnjih je godina u 12. mjesecu CPSA organizirala Humanitarnu palačinkijadu za pomoć raznim humanitarnim udrugama, no ove godine bili smo spriječeni organizirati bilo što što uključuje bliski kontakt. Tako smo se odlučili za virtualni koncert! Nakon koncerta održat će se i virtualna humanitarna tombola, kažu iz Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije.

Pomažu Udruzi za sindrom Down iz Splita

Koncert se održava u petak, 18. prosinca u online obliku od 17 do 20 sati, a platforma preko koje se može pratiti je Zoom. Kako stoji u opisu događaja na Facebooku, na koncertu će nastupiti pojedini glazbeni talenti s FBF-a, zatim Antonio Krištofić, Stela Rade, Ela Katina, Eva Pilić, Marija Jelovečki, Lovro Dokić i Lane Jurčević. Ovim koncertom studenti će pomoći Udruzi Sindrom Down 21 iz Splita.

– Odlučili smo se pomoći upravo Udruzi za sindrom Down 21 iz Splita jer CPSA ima i splitsku podružnicu, a ova divna udruga ostaje bez financijskih sredstava i to ne želimo dopustiti, kažu nam studenti.

Kako donirati i prijaviti se za koncert

Za prijavu na koncert potrebno je kliknuti na ovu poveznicu, nakon čega se otvara poseban obrazac s informacijama za uplatu sredstava udruzi. Na ovom linku nalazi se, pak, prijava za tombolu.

– Ulaznica košta 20 kn, a tombola 15 kn i uplata za oboje se vrši direktno na IBAN Udruge za sindrom Down 21 Split, a važno je pod opis plaćanja navesti ‘za kampanju – koncert CPSApomaže’. Nakon što se karta kupi jako je važno poslati potvrdu o uplati ulaznice na [email protected] nakon čega će gledatelji dobiti poveznicu za Facebook grupu u koju će se streamati koncert sa Zoom-a. Za tombolu je također potrebno poslati potvrdu o uplati tombole na [email protected] nakon čega će gledatelj dobiti svoj broj tombole! Izvlačenje tombole održat će se na samome kraju koncerta u petak, pojašnjavaju organizatori.

Više informacija o ovom događaju možete doznati putem Facebook događaja na poveznici.