Pretraga

Studenti, požurite: Ako ste na natječaju za dom u Zagrebu ostvarili barem 1 bod, možete dobiti sobu

A- A+

Ponovno je spuštena bodovna granica za useljenje u zagrebačke studentske domove, a ovoga puta ona iznosi samo jedan bod. Dakle, oni koji su ostvarili najmanje toliko na natječaju, mogu se javiti u poslovnicu za smještaj, a rok za useljenje je pet dana. Useljenja se vrše do popunjenja kapaciteta.

Studentski dom Stjepan Radić

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu izvijestio je da je spuštena bodovna granica za useljenje u studentske domove. Sada za sobu mogu konkurirati svi studenti koji su na natječaju ostvarili najmanje jedan bod, useljenja se vrše do popunjenja kapaciteta.

Studenti imaju pet dana da usele u dom, inače se smatra da odustaju od mjesta

Kako je priopćeno iz SC-a Zagreb, studenti koji će zatražiti pravo na useljenje po spuštanju bodovne granice mogu useliti u studentske domove u roku od pet radnih dana od dana dodijeljenog prava na smještaj u studentski dom. Ako to ne učine u navedenom roku, smatrat će se da su odustali od smještaja u domu u ovoj akademskoj godini te će se pravo na sobu dodijeliti drugom studentu.

Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodovne granice ispunjavaju obrazac (preuzmite ga ovdje) s traženim podacima te se trebaju osobno na javiti Poslovnici za smještaj studenata radi rasporeda. On će biti napravljen sukladno slobodnim kapacitetima u studentskim domovima. Poslovnici za smještaj možete se javiti mailom [email protected] ili dolaskom u Savsku 25 u Zagrebu.

Izdvojeni članak
šalter student servisa na savi

Nakon više od tri mjeseca stanke s radom ponovno počeo šalter student servisa na Savi

Ne možete useliti bez potvrde o liječničkom pregledu

– Useljenje je moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu! Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, stoji u obavijesti SC-a.

Iz SC-a podsjećaju i da stanari koji usele u dom do 15. u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine, a od 16. dana u mjesecu plaćaju polovicu iznosa mjesečne stanarine.

– Prilikom useljenja stanar je dužan podmiriti iznos mjesečne stanarine koji će se knjižiti kao akontacija. Iznos akontacije jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo, navode iz SC-a.