Pretraga

Studenti sa Save najavili prosvjed, a tražene odgovore o cijenama nisu dobili

A- A+

Revoltirani studenti nakon održanog sastanka u prostorijama SD Stjepan Radić nisu dobili tražena obrazloženja zbog poskupljenja hrane u menzama kao ni odgovor na pitanje zašto nove cijene nisu povukle i kvalitetniju hranu. Iako su inzistirali na dolasku odgovorne osobe s kojom bi raspravili o poskupljenju, na sastanak su došli sanacijski upravitelj prehrane SC-a Mirko Bošnjak te voditeljica prehrane na Savi Jasna Tomašić. Shvativši da od spomenutog dvojca neće dobiti tražene odgovore, izuzev nekolicine koja se zainteresirala za samu kvalitetu hrane, inicijatorica skupa Ana Kristić i veći broj okupljenih napustili su prostoriju uz najavu prosvjeda na Trgu bana Josipa Jelačića koji će se održati 10. listopada u 10 sati.

Foto: srednja.hr/ Održan sastanak s temom poskupljenja u menzama

Stanari SD Stjepan Radić i drugi revoltirani zagrebački studeni okupili su se večeras u 21 sati u prostorijama kompleksa na Savi u nadi da će dobiti zadovoljavajući odgovor oko poskupljenja hrane u menzama. Studentica Ana Kristić je glavna inicijatorica večerašnjeg skupa, no unatoč zahtjevu za nazočnošću osobe koja će s nezadovoljnim studentima raspravljati isključivo oko cijene, sastanku su prisustvovali sanacijski upravitelj prehrane SC-a Mirko Bošnjak te voditeljica prehrane na Savi Jasna Tomašić koji su mogli razgovarati samo o kvaliteti hrane.

Izdvojeni članak

Studenti najavljuju prosvjede zbog novih cijena u menzama: Za poskupljenje menija znali, ali ne i za tjedne limite

Na Savi uskoro fast food, a možda i dodatna blagajna

Kao što smo već naveli, okupljenih nekoliko desetaka studenata na održanom večerašnjem sastanku nije dobilo tražene odgovore o samim cijenama, no Bošnjak i Tomašić su odgovorili na mnogobrojne upite okupljenih koji su bili zainteresirani za kvalitetu hrane. Raspravljalo se o normativi obroka, famoznoj glisti u salati, ali i načinu na koji se priprema preko pet tisuća obroka dnevno u menzama na Savi.

Nekolicina studenata je pokazala zanimanje i za to na koji način zaposlenici u menzama plaćaju svoje obroke, našto im je Tomašić objasnila da se isti odbijaju radnicima od plaća, ali ne po subvencioniranim cijenama. Zašto nestane pilećih filea u prvih sat vremena, a onda slijedi zamjenski meni opravdala se voditeljica restorana na Savi činjenicom da porcije rade prema procjeni stručnjaka i samoj kvaliteti pošiljke namirnica koju dobiju. Mirko Bošnjak je čak odlučio ispuniti želju jednom od prisutnih studenata da s njim obilazi menze i provjerava propisane normative koje se po mišljenju studenata ne poštivaju.

Sanacijski upravitelj prehrane najavio je kako će se u sklopu studentskog kompleksa na Savi uskoro naći i fast food, ali želja studenata da dobiju pekaru i fast food koji bi radio od 0 do 24 ne može se ispuniti, budući da subvencije traju samo od 7 pa do 22 sata. No obećao je javiti što će biti s traženom dodatnom blagajnom na liniji jedan kako bi se smanjila gužva prilikom plaćanja.

Izdvojeni članak

Najbolji komentari studenata na poskupljenje hrane u menzama i najavljeni prosvjed

I Zagreb kreće u prosvjed 10. listopada

Na održanom sastanku raspravljalo se o svemu, samo ne o cijenama, zbog čega su nakon sat vremena isti napustili studenti kojima poskupljenje predstavlja glavni problem.

– Bez obzira što smo mi unaprijed upozorili gospodina Bošnjaka da nam je glavni cilj razgovarati o cijeni, a sastanak se sveo na kvalitetu hrane, mi smo zadovoljni kako je skup završio. Naglašavam mi smo spremni prihvatiti istu kvalitetu hrane kakva je bila do sad, ali po dosadašnjim cijenama, izjavila je Ana Kristić.

Na kraju je zajedno s kolegama pozvala sve studente da im se pridruže 10. listopada na Trg bana Josipa Jelačića u 10 sati gdje organiziraju veliki prosvjed zbog poskupljenja u menzama. Očekuju nazočnost i studenata iz drugih gradova. Dodali su da prosvjed nikome nije cilj, nego žele potaknuti MZOS da reagira na studentske pritužbe te da ne prođu izignorirani.

Foto: srednja.hr/ Jasna Tomašić i Mirko Bošnjak