Pretraga

Studentica (22) postala internetska heroina zbog 3.4 promila alkohola u krvi

A- A+

Samantha Goudie je 22-godišnja studentica sa Sveučilišta u Iowi, koja je preko noći stekla ozloglašenu reputaciju, nakon što je prošli vikend uhićena s 3.41 promila alkohola u krvi. Treba naglasiti da većina američkih zemalja jedan promil već tretira kao stanje pijanosti.

Studentica sa Sveučilišta Iowa, Samantha Goudie postala je internetska heroina, ali u negativnom kontekstu, zbog svog alkoholnog eksperimenta. Naime 22-godišnjakinja je prošli vikend tulumarila i uspjela ‘nabrati’ 3.41 promila alkohola u krvi. Većina američkih zemalja, smatra već jedan promil opijenim stanjem. Samantha je na kraju i uhićena.

Izdvojeni članak

Pametnija djeca češće postaju alkoholičari i konzumiraju razne droge

Iowa ‘najveselije’ sveučilište u SAD-u

Nedavno je Sveučilište Princeton objavilo izvještaj u kojem je Sveučilište Iowa osvojilo ‘laskavu’ titulu prvog američkog sveučilišta po broju i razuzdanosti tuluma njihovih studenata.

Treba naglasiti da izvještaj nije imao neku znanstvenu metodu i reprezentativan uzorak, nego se više bazirao na subjektivnim dojmovima i anegdotama, koje se u Iowi događaju, među kojima je i Samanthin čin.

Izdvojeni članak

Devetnaestogodišnjoj Osječanki izmjerena 3,5 promila alkohola u krvi

Pokušala upasti na teren za vrijeme utakmice američkog nogometa

Naročito su velika opijanja među studentima Univerziteta Iowa uoči utakmica njihovih kolega na Sveučilišnom prvenstvu u američkom nogometu.

Tako se i Samantha u subotu opila do besvijesti i pokušala na utakmici između Iowe i Sjevernog Illinoisa s tribina uletjeti u teren, međutim tada je uhvaćena, a nakon što je podvrgnuta alkotestu i uhićena zbog opijanja u javnosti, prenosi Business Insider.

U policijskom izvješću je navedeno da djevojka u trenutku uhićenja nije mogla ni stajati na nogama.

Unatoč ovakvom nepopularnom potezu, Samantha Goudie postala je heroina među vršnjacima i kolegama sa svog sveučilišta. Mnogi su je ljudi iz puno šireg okruženja od Iowe počeli slijediti na društvenim mrežama.