Pretraga

Devetnaestogodišnjoj Osječanki izmjerena 3,5 promila alkohola u krvi

A- A+

U novogodišnjoj noći 19-godišnjoj djevojci iz Osijeka izmjerena su 3,5 promila alkohola u krvi. Zabava na glavnom osječkom trgu protjecala je mirno, ali je dežurna služba hitne službe imala pune ruke posla, uglavnom s alkoholiziranom mladeži. Zabilježeno je 40-ak slučajeva pretjeranog opijanja.

U Osijeku su 19-godišnjakinji u novogodišnjoj noći izmjerena 3,5 promila alkohola u krvi. Osim nje, hitna u ovom gradu zabilježila je još 40-ak slučajeva pretjerane alkoholiziranosti, među kojima se našao i 13-godišnjak.

Izdvojeni članak

Do dna i natrag: Kad ti droga i alkohol oduzmu mladost

– Bilo je više od 20 iznimno pijanih koji su prebačeni na psihijatriju, pedijatriju ili traumatologiju, ovisno o stanju. Nije bilo prometnih nesreća ili ozbiljnijih incidenata, ali ovo s maloljetnicima je pravo upozorenje roditeljima koji očito ne kontroliraju svoju djecu, rekao je za Glas Slavonije Milan Vrkić, dežurni liječnik osječke hitne medicinske pomoći.

Najmlađa osoba koja je završila na hitnoj bio je 13-godišnji tinejdžer.

– Od 21 sat na Silvestrovo pa do novogodišnjeg jutra na traumi je pregledano 40-ak pacijenata, većinom pod utjecajem alkohola, a mi nismo izmjerile razine preko 3,5 promila. Bilo je i drugih ozljeda, a ti su pacijenti obrađeni u našim salama i pušteni kući, rekao je drugi dežurni liječnik Ivan Koprivčić, također za Glas Slavonije.