Pretraga

Studentska udruga ESTIEM nadmašila sva očekivanja u organizaciji međunarodnog projekta

A- A+

Međunarodna studentska udruga ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Managemet) u Zagrebu je osnovana 2009. godine te od tada i hrvatski studenti sudjeluju u povezivanju odnosa s kolegama u inozemstvu preko međunarodnih projekata. U razdoblju od 3. do 7. listopada ESTIEM LG Zagreb bio je zadužen za organizaciju regonalnog projekta ‘Balkan ReCOM’. Riječ je o projektu namijenjenom za razmjene iskustava, rješavanja aktualnih problema te razmatranja mogućnosti suradnje, a organizacija u Zagrebu nadmašila je sva očekivanja.

Foto: privatna arhiva

Na zagrebačkom FSB-u prije četiri godine osnovana je ESTIEM lokalna grupa Zagreb čija je svrha promicanje industrijskog inženjerstva i menadžmenta u Hrvatskoj, suradnje među studentima kroz izvannastavne aktivnosti, rad na projektima udruge te organiziranje posjeta poduzećima. Radi se o jedinoj udruzi koja povezuje institucije i studente iz cijele Europe u području inženjerstva i menadžmenta, a mladi ESTIEM-ovci od 3. do 7. listopada bili su domaćini uspješnog međunarodnog projekta ‘Balkan ReCOM‘ kojim su se iskazali u najboljem svjetlu.

Izdvojeni članak

Natural d.o.o.: ‘Projekt nas je dokrajčio’

Jedini promiču industrijsko inženjerstvo i menadžment

– ‘Balkan ReCOM’ je namijenjen predstavnicima lokalnih grupa ESTIEM-a balkanske regije u svrhu razmjene iskustava, rješavanja aktualnih problema te razmatranja mogućnosti suradnje, naveo je Tomislav Horvat voditelj odnosa s javnošću zagrebačke lokalne grupe.

Udruga je okrenula novu stranicu u svom vijeku postojanja početkom akademske godine 2013./2014. Obogatili su se novim članovima, a izmijenjena je i cijela uprava koju sada čine: predsjednik Karlo Tomašić, tajnik Igor Mičić te Marjam De Marco, Marko Todtling i Tomislav Horvat.

Izdvojeni članak

Studentice FPZG-a projektom pomažu osobama s invaliditetom


Tko su ESTIEM-ovci

European Students of Industrial Engineering and Managemet je jedina studentska organizacija koja povezuje studente, ali i institucije diljem Europe na području industrijskog inženjerstva i menadžmenta te predstavlja više od 50 000 studenata kroz 72 lokalne grupe iz 28 europskih zemalja. Ciljevi su joj povezivanje i unapređivanje odnosa između studenata kroz različite međunarodne projekte kao što su razmjene, seminari, radionice te „Case study“ natjecanja.

Projekt nadmašio sva očekivanja

Ove je godine 29 predstavnika lokalnih grupa iz Beograda, Novog Sada, Kranja, Sofije, Bukurešta, Skopja, kao i gosta iz Beča i Ankare prisustvovalo raznim predavanjima i radionicama na prostoru FSB-a u Zagrebu. Predavanja su bila bazirana na temama o regrutaciji i motivaciji, team buildingu, organizaciji ESTIEM projekata, project managmentu i promociji lokalne grupe.

– Zahvaljujući velikom angažmanu svih članova udruge, pomoći Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, posebno katedre za industrijsko inženjerstvo i menadžment, vinarije Šafran, te susretljivosti djelatinika chillout hostela Zagreb, projekt je nadmašio sva očekivanja, za kraj su naveli ESTIEM-ovci u svom priopćenju.