Pretraga

Studentski servis koji najbrže isplaćuje studente

A- A+

Studenti koji su upisali fakultet u Zagrebu posao mogu pronalaziti na tri lokacije: Studentski servis u Savskoj, te zagrebačke podružnice servisa iz Karlovca i Siska. Zadnja navedena podružnica postoji u Zagrebu od 2006. godine, a mi smo odlučili provjeriti zbog čega je upravo njihov servis najbrži s isplatama studenata.

Brojni studenti razmišljaju o pronalasku posla pa im se kao logično rješenje nameće registracija u nekom od 13 studentskih servisa. Za prijavu je potrebno donijeti indeks, potvrdu s fakulteta da su redovni studenti te jednu fotografiju, nakon čega im u poslovnicama izrade iskaznice. Za razliku od drugih gradova, studenti koji su upisali fakultet u Zagrebu na raspolaganju imaju tri servisa: zagrebački Student servis te podružnice karlovačkog i sisačkog servisa. Dok je u zagrebačkom najveći broj registriranih studenata, kao i najbolja ponuda poslova, studenti koji su prijavljeni u podružnici sisačkog studentskog servisa najprije dobivaju plaću za svoj rad.

Izdvojeni članak

Student servis: Istina o satnicama za čišćenje snijega

Teži se isplatama u istom danu

U razgovoru s pomoćnikom ravnatelja sisačkog studentskog servisa Mirom Mihaljevićem doznali smo kako servis ima svoju podružnicu u Zagrebu od 2006. godine, te da svake godine imaju približan broj prijavljenih studenata, oko 1 200. Broj prijava s godinama ne raste značajno iako među studentskim krugovima kruže priče kako upravo ovaj servis najbrže isplaćuje svoje studente.

– Mi smo mali servis i imamo malo studentata, samim tim i posla, a u posljednje četiri godine opada broj tvrtki koji preko nas traže zaposlenike, izjavio je Mihaljević. Nadodao je kako isto jutro kad poslodavac izvrši uplatu oni do 13 sati prave platne liste nakon čega studenti mogu podići novac sa svojih žiroračuna.

Student može biti prijavljen na svih 13 servisa

U sisačkom servisu nemaju informacije koliko je studenata iz drugih poslovnica prešlo kod njih jer svaka osoba koja je upisala redovan studij može biti prijavljena istovremeno na svih 13 servisa. U tom slučaju moraju samo paziti na činjenicu da im se godišnja zarada sa svih ugovora zbraja te ne smiju prijeći 50 tisuća kuna ako ne žele plaćati porez po stopi od 25 posto.

Minimalna satnica je 18 kuna, iako pomoćnk ravnatelja ističe kako rijetko kad pristaju na minimum, osim u manje zahtjevnim poslovima poput portira.