Pretraga

Studentski zbor krenuo isplaćivati novac studentima: Već sutra ide prvih 377.000 kuna

A- A+

Studentski zbor zagrebačkog sveučilišta konačno je dobio proračun. Već sutra će krenuti prvi val isplata u iznosu od 377.000 kuna za studente.

Banovina nakon potresa, screenshot iz videa Ministarstva obrane RH

Na jučerašnjoj sjednici Senata zagrebačkog sveučilišta prihvaćen je proračun za Studentski zbor. Posljednji je to bio korak pred isplaćivanje novčanih sredstava studentima oštećenima u potresu.

Isplate bi trebale biti dovršene idući tjedan

Kako nam je potvrdio predsjednik Studentskog zbora Mihovil Mioković, ukupno su primili preko 300 zahtjeva studenata iz potresom pogođenih područja za novčanu pomoć. Ako svi dostave potrebnu dokumentaciju, ukupno će biti isplaćeno 802.500 kuna financijske pomoći. S dodjelom novca kreće se već sutra kada će se isplatiti prvih 377.000 kuna studentima.

– Budući da se osobi u računovodstvu dogodio smrtni slučaj, isplata ostalih sredstava bi trebala biti zaključena idući tjedan. Svi zahtjevi koji su uredne dokumentacije, prihvaćali smo ih, čak smo i produljili rok. Ovaj ostatak novca koji nije isplaćen danas trebao bi najvjerojatnije biti riješen idućeg tjedna. To se odnosi na one koji će imati urednu dokumentaciju, rekao nam je Mioković.

Na produljenje roka za polaganje zahtjeva u Studentskom su se zboru odlučili, kaže nam, zbog toga što rok do 15. veljače nije odgovarao svima, budući da u tom trenutku dobar dio ljudi još nisu posjetili statičari.

Izdvojeni članak
mihovil miokovic natjecaj studentski programi

Studentski predstavnici dijelili novac za projekte: Neke odbili zbog pandemije, iako to ne stoji u natječaju

Stipendije zbog potresa

Danas su izašli konačni rezultati natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu. Ove se godine, među ostalim, stipendiralo i studente u E kategoriji koja se odnosi na one oštećene potresima koji su tijekom godine pogodili središnju Hrvatsku.

Od ukupno predviđenih 100, dodijeljene su 44 stipendije, a uvjet za kvalifikaciju za ovu kategoriju bila je crvena naljepnica na nekretnini u kojoj student živi ili ima prebivalište. O rezultatima natječaja za stipendije zagrebačkog sveučilišta pročitajte više na ovoj poveznici.