Pretraga

Studentski zbor oglasio se oko obveznih COVID potvrda za studente: Evo što kažu

A- A+

Studentski zbor zagrebačkog sveučilišta oglasio se oko uvođenja obveznih COVID potvrda na neke fakultet. Protive se načinu na koji su uvedene te najavljuju svoje iduće poteze.

Ivan-Pavao Boras, Bruna Bandula, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu | Bruna Bandula, zamjenica predsjednika Studentskog zbora | Ivan-Pavao Boras, predsjednik Studentskog zbora

Nakon što su neki faksevi odlučili uvesti obvezne COVID potvrde za boravak u zgradi, ne samo zaposlenicima, već i studentima, naglo se ustala nekolicina nezadovoljnih studenata. Nedugo nakon njih javio se i Studentski zbor zagrebačkog sveučilišta. Ni oni se, kažu u posljednjoj objavi, ne slažu s načinom uvođenja potvrda te pozivaju na ‘dodatni dijalog prije donošenja daljnjih odluka’.

Izdvojeni članak
cjepivo

Komentar: Blago nama s ovakvim studentima, koji se bune i urlaju samo protiv znanosti

Konkretno, najavljuju da već danas planiraju predložiti senatorima, ljudima koji upravljaju zagrebačkim sveučilištem, da donese preporuku kojom će se omogućiti studentima adekvatan period za prilagodbu između usvajanja obaveznih COVID potvrda za studente i njihovog stupanja na snagu. Osim toga, u slučaju da se potvrde uvedu, traže da se studentima omoguće besplatna i lako dostupna testiranja. Studentski će predstavnici na svoju inicijativu provesti ispitivanje među studentima po pitanju njihovog stava o uvođenju obveznih COVID potvrda za studente te kroz platformu Zdravo sveučilište provesti edukaciju studenata o cijepljenju i učincima cijepljenja te informirati studente o lokacijama i terminima.

– Pozivamo na otvorenu komunikaciju i razmjenu informacija između svake sveučilišne sastavnice i njezinih studenata. Donošenje zajedničkog rješenja može se uspostaviti upravo suradnjom između studenata i fakulteta, stoji u objavi SZZG-a.

https://www.facebook.com/sz.unizg/posts/4335856776523648