Pretraga

Veleučilište organizira panel na temu mentalnog zdravlja: Evo kad se održava

A- A+

Effectus Veleučilište organizira panel raspravu na top društvenu temu ‘Mentalno zdravlje mladih u digitalno doba’, a održat će se 23. travnja s početkom u 17 sati u prostorima Veleučilišta.

mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje | foto: Unsplash

‘Mentalno zdravlje mladih u digitalno doba’ naziv je panel diskusije, koja će se u organizaciji Effectus veleučilišta, održati 23. travnja u 17 sati u dvoranama Kornati i Brijuni na Effectus veleučilištu, Kennedyev trg 2. Dođite i poslušajte što o ovoj top društvenoj temi imaju za reći Sonja Jarebica, mag. soc. paed.; Bruno Šimleša, mag. soc.; izv. prof. dr. sc. Tea Vukšić Rukavina i prim. doc. dr. sc. Vanja Slijepčević Saftić i Andreja Radić, mag. act. soc., NZJZ. Raspravu će  moderirati viša predavačica Effectus veleučilišta Darija Korkut, voditeljica Centra za istraživanje, razvoj i umjetnu inteligenciju na Effectus Veleučilištu.

Panel je, objavili su organizatori, namijenjen ponajprije srednjoškolcima i njihovim roditeljima te studentskoj populaciji, a cilj je okupiti renomirane stručnjake i znanstvenike, koji će pružiti uvid u kompleksnu problematiku mentalnog zdravlja mladih, posebno adolescenata, u suvremenom digitalnom kontekstu.

Foto: Effectus

– Kroz interaktivnu diskusiju i angažiranu panel raspravu, želja nam je istaknuti ključne izazove s kojima se mladi suočavaju te razmotriti inovativne strategije i pristupe za unaprjeđenje njihove dobrobiti, rekla je moderatorica panela Darija Korkut.

– Effectus je institucija koja promišlja i istražuje različite teme vezane uz mlade. Po prirodi stvari to su u prvom redu njihovo obrazovanje i izlazak na tržište rada s kompetencijama iz područja ekonomije, ali pritom vodimo računa i o mentalnom zdravlju, kao važnom preduvjetu uspješnosti, zadovoljstva i opće dobrobiti, zaključila je Darija Korkut.

Ulaz je slobodan, a prijaviti se možete ovdje.