Pretraga

Sve na jednom mjestu: Studenti zagrebačkog faksa dobivaju aplikaciju koja će im olakšati studiranje

A- A+

Filozofski fakultet u Zagrebu, započeo je suradnju sa studentskom aplikacijom OnlyFax, koja će biti dostupna za korištenje u akademskoj godini 2022./2023.. Riječ je o aplikaciji koja će studentima pružiti sve bitne informacije na jednom mjestu te im tako pojednostaviti studiranje.

Foto: OnlyFax

Filozofski fakultet u Zagrebu uspostavio je suradnju s tvrtkom OnlyFax, koja je napravila istoimenu studentsku aplikaciju.

OnlyFax, naime, donosi studentima sve bitne informacije na jednom mjestu, a postat će dostupna za korištenje u novoj akademskoj godini 2022./2023.. Više o ovoj suradnji rekao nam je Hrvoje Stančić, prodekan za organizaciju i razvoj na FFZG-u.

Brojne značajke za studente

– Prateći trendove europskih sveučilišta na kojima je sličan tip platforme već dostupan studentima i u želji da nastavimo s digitalizacijom obrazovanja, započeta je suradnja između FFZG-a i tvrtke OnlyFax. Jedna od misija OnlyFaxa je povezivanje srodnih fakulteta diljem Republike Hrvatske, navodi Stančić.

Neke od značajki koje će biti dostupnima studentima s početkom iduće akademske godine su personalizirani raspored sati na osnovu upisanih kolegija i integrirani studentski pretinac e-pošte namijenjen službenoj komunikaciji.

– U aplikaciji se mogu pronaći grupni razgovori formirani na temelju upisanih kolegija unutar kojih studenti mogu i razmjenjivati datoteke, zamjenjujući tako komunikaciju putem društvenih mreža. S obzirom na to da se aplikaciji pristupa AAI korisničkim računom, studenti će moći pristupiti i svojim podacima o studiranju kao što su položeni i upisani kolegiji, prikaz ECTS-a i ocjena, objašnjava Stančić.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Trebate zapamtiti puno informacija? Olakšajte si učenje uz ovu aplikaciju

Tu je i pregled događaja s FFZG-a

Osim toga, istaknuo je i da će početni zaslon aplikacije omogućiti pregled vijesti i događaja sa službenih stranica Fakulteta, kao i raznih popusta i akcija vezanih uz akademski život. Valja napomenuti i da je aplikacija već dostupna studentima FDMZ-a, FFOS-a i EFOS-a, a uskoro i onima na KIFOS-u i FOOZOS-u.

– Potrebno je naglasiti da je Filozofski fakultet među prvim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu koji je prepoznao korisnost ovakve aplikacije za svoje studente, čime je pokazao ne samo da prepoznaje suvremene trendove u digitalizaciji obrazovanja, već i da je predvodnik u tome, zaključuje Stančić.

Smatra i da će uspostavljena suradnja s OnlyFaxom predstavljati primjer drugim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu i ponukati ih da se pridruže digitalizaciji obrazovanja.