Pretraga

Sveučilište u Osijeku objavilo broj upisnih mjesta za maturante u 2023., evo koliko ih je na svakom faksu

A- A+

Nastavna godina za maturante završava za dva tjedna, bliži se matura, a u punom su jeku i prijave na studije. Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku objavilo je natječaj za upise, a sastavni dio su i upisne kvote za svaki od studija. Ukupno je ove godine mjesta za 3.769 novih studenata.

studenti

Foto: Pixabay

Izašao je natječaj za upis studenata u I. godinu sveučilišnih prijediplomskih i sveučilišnih integriranih prijediplomskih i diplomskih studija te stručnih prijediplomskih studija na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2023./2024.

Mjesta za 3.769 studenata

Prema ovogodišnjem natječaju, na Sveučilište u Osijeku može se upisati ukupno 3.769 novih studenata. Od toga je za redovite studente 2.803 mjesta, za izvanredne 800, za Hrvate izvan RH je 82 mjesta, dok je za strane studente izvan EU 76 mjesta. U ukupnu upisnu kvotu uračunata su i mjesta za one koji su maturirali prije 2010. godine. Prošle je godine na Sveučilištu u Osijeku bilo ukupno 3.660 upisnih mjesta.

Kada je riječ o pojedinačnim fakultetima najviše je mjesta na Pravnom fakultetu u Osijeku, ukupno 430. S kvotom od 370 mjesta slijedi Ekonomski fakultet Osijek, zatim Filozofski gdje se upisuje 347 novih studenata te Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti na koji se ove godine mogu upisati najviše 342 studenta.

Izdvojeni članak
sveučilište u zagrebu rektorat zgrada

Sveučilište u Zagrebu objavilo broj upisnih mjesta za svaki studij: Dva velika faksa smanjila kvote

Konačne rang-liste upisa 19. srpnja

U većini slučajeva ove godine maturanti i drugi kandidati za upise fakultete mogu prijavljivati do 19. srpnja 2023. u 13:59, što je nekoliko sati nakon objave konačnih rezultata mature. Do tada traje i promjena liste prioriteta te je moguće brisati studije s popisa. Istog dana iza 15 sati bit će objavljene konačne rang-liste upisa na studije.

Naglasimo da visoka učilišta mogu odrediti i ranije rokove prijave, što je obično slučaj s onima koji provode dodatne provjere odnosno prijemne ispite. Zato je bitno redovito pratiti objave na web stranicama fakulteta koje želite upisati.

Kvote za sve ostale studije Sveučilišta u Osijeku možete vidjeti u dokumentu ispod, a u tekstu natječaja za upise navedeno je i koji su konkretno uvjeti upisa za svaki od studija. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr