Pretraga

Sveučilište u Rijeci objavilo upisne kvote za akademsku godinu 2016./2017.

A- A+

Sveučilište u Rijeci je objavilo značajne informacije važne za upise na tamošnje studije, u sklopu dokumenta punog naziva Natječaj za upis u I. godinu preddiplomskih
sveučilišnih,
integriranih (preddiplomskih i
diplomskih)
sveučilišnih studija
te
preddiplomskih
stručnih
studija u akademskoj godini 2016
./2017. Unutar tog Natječaja nalaze se važni datumi, uvjeti upisa za posebne skupine, poput kandidata iznad 24 godine te upisne kvote.

Izvor fotografije: tedx.uniri.hr

Po broju studenata treće najveće hrvatsko sveučilište, ono riječko, objavilo je dokument koji sadrži važne upute i informacije vezane za upise na sve vrste studija u akademskoj godini 2016./2017. Osim općih odredbi, navedene su i one bitne za svaki studij pojedinačno.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu povećalo upisne kvote za brucoše u godini 2016./17.

Izdvojimo još jednom da prijave za studijske programe u Rijeci (ali i na ostalim sveučilištima) traju u ljetnom roku do 18. srpnja 2016. No, ako studijski smjer ima dodatne provjere, znanja, vještina i sposobnosti, taj rok može biti kraći.

Dobro obratite pozornost na te ‘izuzetke’ budući da recimo prijave za Fakultet zdravstvenih studija ili za Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci prijave traju samo do 31. svibnja.

Kada je riječ o kvotama, ukupno se na riječko Sveučilište može upisati 3.659 kandidata. Od tog broja 2.592 upisnih mjesta je predviđeno za redovite domaće studente, 172 za redovite inozemne studente te 895 za izvanredne.

Najveći broj upisnih mjesta kao i na ostalim velikim sveučilištima nudi Ekonomski fakultet (660), a svakako treba pohvaliti činjenicu da je na drugom mjestu s visokom kvotom Tehnički fakultet (475 upisnih mjesta). Naime, podaci riječkog odjela Hrvatskog zavoda za zapošljavanje su pokazali, da je potreba za diplomantima studijskih smjerova Tehničkog fakulteta (osobito računalstva, strojarstva te elektrotehnike) višestruko veća od potražnje.

Dodajmo da preko 400 upisnih mjesta pri Sveučilištu u Rijeci nude i Filozofski fakultet (442), Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (433) te Pomorski fakultet (406).

Ostale kvote te bitne kriterije, datume i uvjete za upise, provjerite u dokumentu Natječaja koji prilažemo ispod teksta.

Natječaj Za Upis_predd_ 2016_2017_final Nakon Senata by srednja.hr