Pretraga

‘Tak imaju ga rad’: Stranica o Zagrebu troje studenata doživjela veliki uspjeh u kratkom periodu

A- A+

Matija Mitak, Tea Benšek i Matea Mitak troje su studenata sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, koji su u ožujku prošle godine pokrenuli Facebook stranicu ‘Zagreb facts’ u svrhu upoznavanja ljudi s životom, govorom, zanimljivostima hrvatske metropole. Danas, nepunih godinu i pol poslije, njihova stranica dosegla je 15 tisuća fanova, a objave od kojih vrijedi izdvojiti stalnu rubriku ‘Sat purgerskog govora’ doživljavaju hvalospjeve mnogobrojnih fanova.

Troje kreativnih studenata sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti pokrenuli su u ožujku 2013. Facebook stranicu ‘Zagreb facts’ s namjerom da na zabavan i edukativan način objavljuju činjenice i posebnosti o glavnom hrvatskom gradu. Da su Matija Mitak, Tea Benšek i Matea Mitak uspjeli u svome naumu, jasno je iz podatka kako je njihov page nedavno dosegao brojku od 15 tisuća fanova na spomenutoj društvenoj mreži. U međuvremenu su odlučili ponuditi ‘Zagreb facts’ i korisnicima na Instagramu i Twitteru.

Izdvojeni članak

Evo kako je nastao pozdrav ‘bok’

Osim objavljivanja fotografija i faktografije koja se tiče hrvatske metropole, studenti imaju i posebnu rubriku na svojoj stranici, koja se zove ‘Sat purgerskog jezika’, u kojem široku javnost upućuju u posebnosti zagrebačkog govora, a imaju i Kvizpurger, kroz koji se ispituje poznavanje govora i činjenica o Zagrebu.

Kako navode osnivači stranice, u nepunih godinu i pol postojanja, Zagreb facts je postao pravi brand, a da pri tome nije uložena nijedna kuna u reklamiranje.

U galeriji pogledajte, kakvog su tipa objave na ovoj stranici, ako ih prije niste uočili.