Pretraga

Twitter poezija, memeovi i internetski aktivizam na studentskoj konferenciji

A- A+

Twitter poezija vam je super, sate provodite čitajući i pišući fanfiction omiljene franšize, prvo što pogledate ujutro je meme koji vam je poslao frend ili frendica, a u slobodno vrijeme pratite omiljene blogere? Ako ste uz to još i teoretski potkovani i studirate humanističke ili društvene znanosti, svoje znanje možete pokazati na studentskoj konferenciji ‘Književnost i Internet – Tekst u digitalnom dobu’.

Foto: Leopold Rupnik

Klub studenata komparativne književnosti ‘K.’ i Odsjek za komparativnu književnost iduće godine organiziraju studentsku konferenciju ‘Književnost i Internet – Tekst u digitalnom dobu’. Konferencija će se održavati od 19. do 22. travnja 2018. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a prijaviti se mogu svi studenti i studentice komparativne književnosti i srodnih društvenih ili humanističkih znanosti. Na konferenciji mogu sudjelovati studenti/ce preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija.

Izdvojeni članak

‘Znanje u fokusu’ predstavilo robota koji govori i izvodi Tai chi: Konferencija privukla više od 200 sudionika

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji, kao izlagač ili slušatelj, a niste iz Zagreba, ne berite brigu jer će se svima izvan Zagreba pokušati organizirati besplatan smještaj.

Književni tekst uvelike ovisi o svom mediju, a upravo je Internet preuzeo vladavinu tim poljem i prouzrokovao pojavu novih formi teksta, pa samim time i preoblikovanje književnosti. Njihov međusoban utjecaj, priroda tih promjena i proizvodnja novih sadržaja koji proizlaze iz tog odnosa su fokus konferencije. Neka od područja interesa čine našu svakodnevicu, kao na primjer memeovi, e-knjige, ili internetski aktivizam.

Prijave se primaju na mail adresu [email protected] do 15. siječnja 2018. za izlagače, ili do 15. ožujka za slušatelje. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a više o konferenciji i načinu prijave možete pročitati u tekstu natječaja ili na Facebook stranici.

Ukoliko se ipak više vidite u poziciji organizatora, još se uvijek stignete priključiti. Prijaviti se mogu studenti komparativne književnosti i drugih srodnih studija, a sve što vam je potrebno jesu slobodno vrijeme, motivacija i volja za učenjem. Za uključenje u organizacijski tim se možete prijaviti putem linka, do 17. prosinca ove godine.