Pretraga

‘Znanje u fokusu’ predstavilo robota koji govori i izvodi Tai chi: Konferencija privukla više od 200 sudionika

A- A+

Četvrta po redu međunarodna korporativna konferencija održana u Zagrebu okupila je renomirane stručnjake iz svijeta biznisa i znanosti, a u okviru konferencije govorilo se o transferu znanja i inovacija između različitih kultura, učenju, inovacijama i korporativnoj kulturi u digitalno doba te ženskom pogledu na povećane konkurentnosti organizacija kroz inovativnost. 

Foto: PR

Izdvojeni članak

Koprivničkim studentima omogućena subvencija hrane, no prijevoz do restorana preklapa se s predavanjima

Konferencija pod organizacijom Podravke okupila je preko 200 sudionika koji su dali svoj doprinos temama kroz predavanja, poslovne slučajeve, panel rasprave i radionice. Među predavačima su bili i vrhunski eksperti iz područja inovacija, digitalne transformacije, učenja i strateškog razvoja, među kojima i Marcel Bogers koji je ujedno i koautor definicije Otvorenih inovacija.

Glavna tema Konferencije bila je organizacijska kultura učenja i inovacija u digitalno doba pa su tako sudionici mogli čuti korisne informacije o inovacijama kao i o poslovnim strategijama.

– Inovativnost omogućuje tvrtki da se razlikuje i izdvoji do drugih te ostane ispred konkurencije. Inovacije svakako doprinose provođenju strategije i omogućuju kompaniji da svojim kupcima i svim stakeholderima ponudi dodatnu vrijednost. Učenje je najvažniji dio procesa inovacija. Tvrtke mogu učiti na različite načine; primjerice iz istraživanja i razvoja, što će omogućiti nove spoznaje koje mogu dovesti do inovacija, kazao je Marcel Bogers s kopenhagenskog Sveučilišta.

‘Znanje u fokusu’ privuklo je i studente koji su osim predavanja imali priliku i u neformalnom druženju saznati brojne informacije od predavača. 

-Drago mi je da sam imala priliku sudjelovati na znanstvenom skupu ‘Znanje u fokusu’ jer su predavanja bila koncipirana na nekonvencionalan način. Predavači su bili izuzetno zanimljivi, susretljivi i inovativni. U pauzama slobodno smo mogli komunicirati s njima pa je odlična stvar sto smo stekli brojna poznanstva s brojnim poduzetnim osobama što je svakako prednost za sve studente koji su inovativni i vole raditi na raznim projektima, kazala nam je studentica Nikolina koja je sudjelovala na Konferenciji. 

Uz predavanja sudionici su imali prilike susresti se i s najnovijim robotima iz svijeta inovacija. 

– Na Konferenciji vidjeli smo i čuli robota koji samostalno govori i vježba Tai chi što je nama studentima bilo posebno zanimljivo, ali moram priznati i malo zastrašujuće. Osim toga čuli smo kako postati pravi lider, kako se nositi sa stresom koje današnje vrijeme postavlja ispred nas, govori Nikolina.  

Foto: PR