Pretraga

U centru velikog grada otvorena nova menza i klub za studente, kažu da će to biti mjesto za jelo, druženje i učenje

A- A+

U centru Rijeke u zgradi Sveučilišne knjižnice otvoren je novi restoran ‘Slano i slatko’ i studentski klub gdje će studenti moći ‘peglati’ svoju iksicu. Dio restorana otvoren je i za građane, a blagoslovio ga je i riječki nadbiskup Mate Uzinić. Riječka rektorica Snježana Prijić Samaržija poručila je da je sveučilišni Studentski zbor sudjelovao u pokretanju ideje o potrebi studenata za ovakvim prostorom.

U zgradi Sveučilišne knjižnice u Rijeci u petak je otvoren restoran ‘Slano i slatko’ u kojem će studenti moći jesti ‘na iksicu’. Osim studenata u restoranu mogu jesti i ostali građani, a stubištem je povezan s glavnim dijelom zgrade knjižnice. Osim njega otvoren je i studentski klub.

‘Jedan ovakav prostor podići će kvalitetu života naših studenata’

– Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci sudjelovao je u pokretanju ideje o potrebi studenata za ovakvim prostorom. Projekt ne bi bilo moguće realizirati da Sveučilišni centar i Sveučilišna knjižnica nisu poslušali glas studenata, izašli u susret i potrudili se da se u središtu grada otvori jedan ovakav prostor koji će podići kvalitetu života naših studenata, kazala je riječka rektorica Prijić Samaržija, objavljeno je na stranicama riječkog Sveučilišta.

Novi restoran blagoslovio je riječki nadbiskup Mate Uzinić koji je poručio da treba imati mjere u jelu i piću. Ravnatelj Studentskog centra Goran Manestar zahvalio je Sveučilištu u nadi da će ovaj restoran i klub postati omiljeno mjesto za prehranu i učenje.

Izdvojeni članak
jerko šarić predsjednik studentskog zbora sveučilišta u splitu

Studente koji kritiziraju menzu nagrađuju besplatnim smještajem u domu: Detalje otkriva njihov predstavnik

‘Ovo neće biti samo mjesto gdje će studenti i građani moći uživati u izvrsnoj hrani, već će to biti mjesto susreta svih građana’

– Prostor je osmišljen kao mjesto gdje studenti mogu doći učiti, nešto pojesti i družiti se, ali i organizirati razne radionice i seminare. Već sada početkom lipnja u sklopu Student Day Festivala u ovom ćemo prostoru organizirati neke aktivnosti kako bismo privukli studente da dođu i upoznaju se s prostorom i vjerujem da se već sad razvijaju brojne ideje kakvi bi se sve programi ovdje mogli provoditi, navela je Lana Par, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović kazao je da naziv restorana potiče iz istoimenog programskog pravca unutar projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture čiji je cilj bio aktiviranje prostora gdje se spajaju ‘slatka’ Rječina i ‘slani’ Riječki zaljev, odnosno prostora na kojem se susreću grad i priroda.

– Stoga, restoran ‘Slano & Slatko’ neće biti samo mjesto gdje će studenti i građani moći uživati u izvrsnoj hrani, već će to biti mjesto susreta svih građana Rijeke i mjesto gdje će se okupljati, razmjenjivati ideje, stvarati prijateljstva i graditi zajednica, zaključio je Filipović.