Pretraga

U nedjelju je praznik rada pa je ekipa iz Student servisa sebi skratila radno vrijeme – u petak

A- A+

Ako ste krajem tjedna planirali unovčiti svoj studentski ugovor, mogli biste, što se kaže, ‘poljubiti’ vrata. Student servis, u još jednoj u nizu takvih odluka, u petak radi skraćeno uoči Međunarodnog praznika rada koji pada na nedjelju, 1. svibnja.

student servis zagreb

Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Nećemo pogriješiti ako kažemo da je dobar dio radnika krajem prošle godine, kada su vidjeli kalendar za tekuću, bili poprilično razočarani danima na koje padaju neki praznici i blagdani. Jedan od njih je i Međunarodni praznik rada, na ovim prostorima poznatiji kao Prvi maj, koji se obilježava 1. svibnja. Taj praznik. naime, pada u nedjelju, kada je dobar dio radnika inače slobodan pa im ne čini neku razliku što taj dan obilježavaju neki praznik.

Da nisu svi domaći radnici odlučili defetistički prihvatiti realnost takvom kakva jest pokazuje i slučaj zaposlenika Student servisa u zagrebačkom Studentskom centru. Oni su se dogovorili s upravom Studnetskog centra da se uoči blagdana i praznika, čak i po nekoliko dana unaprijed, njima skraćuje radno vrijeme. Već smo u nekoliko navrata pisali o tome. Isti se scenarij, upravo uoči Međunarodnog praznika rada, pogađate. ponovio.

Tako nas je danas na stranicama zagrebačkog Student servisa dočekala vijest da će njihovi djelatnici u petak, odlukom uprave Studentskog centra, radili skraćeno, odnosno od 7.30 do 13 sati. Uobičajeno radno vrijeme Student servisa je, podsjetimo, od 7.30 do 15.30 tako da svi studenti koji sutra planiraju unovčiti svoj ugovor za ovaj mjesec, a budući da je kraj mjeseca gužve bi moglo biti, moraju doći najkasnije od 13 sati inače će morati čekati do početka idućeg tjedna.