Pretraga

Uskoro počinje najveće regionalno studentsko natjecanje

A- A+

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 4. ožujka održava se svečano otvorenje prvog regionalnog studentskog natjecanja u rješavanju poslovnih slučajeva pod nazivom Case Study Competition. Glavni cilj natjecanja je povezati ambiciozne i proaktivne studente s prestižnim poduzećima u Hrvatskoj kao i stjecanje prakse. Završnica i javno porglašenje pobjednika je 17. svibnja u Cinestaru u Branimir centru, a organizator natjecanja je studentska udruga eSTUDENT.

Studentska udruga eSTUDENT organizira Case Study Competition, prvo regionalno studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, koje počinje svečanim otvorenjem 4. ožujka u 11 sati u dvorani 3 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Glavni cilj natjecanja je povezivanje ambicioznih i proaktivnih studenata s prestižnim poduzećima koja posluju u Hrvatskoj. Također je ovo idealna prilika da studenti steknu praksu, a neka od poduzeća koja će ove godine otvoriti svoja vrata su: Adacta, Holcim, I. D. Riva tour, INA, Infobip, Iskon, JGL, L’Oréal, Karlovačka pivovara, Nestlé, Pliva, Privredna banka Zagreb, Splitska banka, T-Hrvatski telekom, Zagrebačka banka.

Izdvojeni članak

Ideja godine: Velika prilika za sve srednjoškolce

CSC je najveće natjecanje ovog tipa na području Hrvatske, a mogućnost za pokazivane svojih znanja i ideja dobivaju svi studenti. Timove sačinjavaju od dva do četiri studenta uz mentora (zaposlenika poduzeća), a natjecatelji će rješavati stvarne probleme, dok će najbolja rješenja biti bogato nagrađena.

Natjecanje je u posljednje dvije godine nagrađeno najprestižnijim nagradama Sveučilišta u Zagrebu. Dok su u početku sudjelovali samo studenti iz Republike Hrvatske, od ove godine tu mogućnost imaju i oni iz Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Odluka o tome koji timovi ulaze u finale bit će 3. svibnja, a u završnici može biti minimalno sedam ili maksimalno 10 timova.

Završna ceremonija i javno proglašenje pobjednika biti će 17. svibnja u Cinestaru u Branimir centru, a finale završava proslavom ‘CSC 2013. Closing party’ na koju su pozvani svi sudionici natjecanja.