Pretraga

Ideja godine: Velika prilika za sve srednjoškolce

A- A+

Portal Srednja.hr danas je predstavio projekt ‘Ideja godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’ u sklopu kojega će se tražiti najbolja ideja, popraćena poslovnim planom, koju će osmisliti srednjoškolci. Svoje ideje učenici i učenice će moći prijaviti do 15. siječnja 2013. godine, a 10 najboljih timova dobit će priliku 15. veljače predstaviti svoje ideje pred poduzetnicima i partnerima projekta kada će se odabrati najbolji tim. Projekt se odvija u suradnji sa stručnim partnerima, Visokim učilištem Algebra i Visokim učilištem Effectus.

Na današnjoj konferenciji za novinare portal Srednja.hr je predstavio projekt ‘Ideja godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’. Projekt se odvija u suradnji s Visokim učilištem Algebra i Visokim učilištem Effectus, a cilj ‘Ideje godine’ je potraga za najboljom idejom, popraćenom poslovnim planom, koju će osmisliti srednjoškolci i srednjoškolke.

Nagrađuju se poslovne ideje srednjoškolaca

– Ovim projektom želja nam je već sada ukazati srednjoškolcima da bilo koja poslovna ideja treba informatičku podršku te da prouče i od nas saznaju kako informacijske tehnologije mogu podržavati poslovne procese, izjavio je Hrvoje Balen, predsjednik upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo.

Učenici će se na projekt moći prijaviti do 15. siječnja 2013. godine, a 15. veljače će deset najboljih timova predstaviti svoje ideje pred poduzetnicima i partnerima projekta. Tim mogu činiti najviše tri osobe, ali može i jedna osoba obaviti cijeli posao.

Svom radu svaki tim može imati pridruženog mentora, srednjoškolskog profesora ili profesoricu, koji ih može savjetovati pri razradi ideje, poslovnog plana te razvoja tehnološkog aspekta ideje.

Što se tiče nagrada, osim predstavljanja svoje ideje i poslovnog plana, najboljih 10 timova će dobiti posebno priznanje, reference za životopis, plaćeni put u Zagreb na završni event te dodatne nagrade koje će se predstaviti tijeko trajanja projekta. Tim koji pobijedi osvojit će besplatno putovanje te stručno savjetovanje u daljnoj razradi projekta.

Ideja za ‘Ideju godine’

– Često se srednjoškolci žale da u školama nemaju puno vremena za praktične stvari, a ovaj projekt im upravo omogućuje da prezentiraju svoje ideje u stvarnom svijetu. Natječaj će biti popraćen serijom edukativnih tema i intervjua koje će biti dostupne srednjoškolcima putem portala Srednja.hr, objasnio je glavni urednik portala, Aldo Franičević.

Nadodao je kako portal mladima stvara poligon na kojem mogu izraziti svoje mišljenje i zatražiti pomoć, a sada im pruža i mogućnost ostvarenja poslovnog uspjeha. Na pitanje zašto je projekt baš nazvan ‘Idejom godine’, odgovorio je kako je riječ o nečemu što će srednjoškolci raditi duže vrijeme i ulagati dosta truda pa i zaslužuje takav naziv.

Ponosni na suradnju dvaju Visokih učilišta

Dekan Visokog učilišta Effectus, Robert Kopal, izjavio je kako je ‘Ideja godine’ jedinstven primjer suradnje dvaju Visokih učilišta. Istaknuo je kako je Visoko učilište Effectus – visoka škola za financije i pravo zadovoljna zbog uspješne suradnje sa školom kao što je Visoka škola za primijenjeno računarstvo.

– Činjenicu da mladi imaju sjajne ideje ne treba dokazivati i posebno obrazlagati. Međutim, ne nailaze često na mogućnost da te svoje ideje prezentiraju i izlože ih evaluaciji. Ovim projektom želimo omogućiti tim kreativnim mladim ljudima da pokažu što znaju i na određeni način nagraditi ih za njihov trud i znanje. Kroz izradu poslovnog plana oni će svoju ideju organizirati i strukturirati na način koji je uobičajen u poslovnom kontekstu, izjavila je Nataša Trojak, predstojnica Katedre za opću ekonomiju i prodekanica za nastavu Visokog učilišta Effectus.

Više informacija možete pročitati u podrubrici Ideja godine, a od danas nas pratite i putem Facebooka. Kako bi bili 100 posto sigurni da nećete propustiti neku novu vijest o najboljoj srednjoškolskoj Ideji godine, pošaljite mail na [email protected] te se prijavite na naš newsletter.