Pretraga

Uskoro počinje studentski advent: Osim hrane, glazbe i lampica, moći ćete pogledati i utakmicu

A- A+

Advent na Kampusu u Splitu otvara svoja vrata 1. prosinca s vrlo bogatim programom. Posjetitelji će doživjeti bajkovitu atmosferu s gastronomskom ponudom, brojnim glazbenim izvođačima te raznolikim događanjima od kvizova do Smotre Sveučilišta. Ova suradnja različitih organizacija stvara prostor gdje se tradicija susreće sa suvremenošću, nudeći nezaboravno iskustvo tijekom blagdanskog prosinca.

advent na kampusu split 2023

foto: Studentski centar Split

Adventsko vrijeme u Splitu ni ove godine neće proći bez bogatog programa Adventa na Kampusu. Organizatori ovog čarobnog događaja, Studentski centar Split, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, Sveučilište u Splitu i Turistička zajednica Grada Splita, udružili su snage kako bi stvorili nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

Tisuće svjetlećih lampica, ukrasa i dekoracija

Advent na Kampusu službeno će otvoriti svoja vrata u petak 1. prosinca u 20 sati, a posjetitelji će odmah biti uronjeni u bajkovitu atmosferu raskošno uređenog prostora ispred Zgrade triju fakulteta koji će zablistati u blagdanskom sjaju zahvaljujući tisućama svjetlećih lampica, božićnih ukrasa i šarenih dekoracija. Studentski centar Split pripremio je gastronomsku ponudu koja će zadovoljiti sva nepca.

Raznovrsni štandovi nudit će tradicionalne blagdanske delicije poput kobasica, fritula i drugih slatkih poslastica, a advent neće proći ni bez kuhanog vina. Uz mirisne zalogaje, posjetitelji će moći uživati u bogatom programu na glavnoj pozornici.

Na pozornici će se smjenjivati izvođači različitih žanrova, a za nezaboravnu atmosferu na otvaranju zadužena je grupa Best. Narednih dana će nastupiti Magazin, Dreamers Band, grupa Euforia, Antoniette, klapa Cambi, studentski zborovi, tamburaši i DJ-evi, Ante Cash i Božanstvena komedija, a advent 20.12. zatvaraju Matko i Brane.

Izdvojeni članak
Advent na Kampusu 2022. godine Sveučilišta u Splitu

Na velikom sveučilištu i ove godine održava se Advent: Maturantima će se predstaviti svi faksevi

Bogat program koji uključuje i Smotru

Osim glazbenog programa, posjetitelji će imati priliku uživati u širokoj paleti aktivnosti koje će biti najavljene na društvenim mrežama Studentskog centra Split poput kvizova znanja ili organiziranog gledanja utakmice Dinamo – Hajduk.

Za srednjoškolce, a posebno maturante, advent ima također primamljivu ponudu. Smotra Sveučilišta u Splitu tradicionalno će se održati u sklopu Adventa na Kampusu, od 4. do 8. prosinca. Svečano otvorenje planirano je u ponedjeljak 4. prosinca u 11 sati. Taj dan sve do 16 sati u auli splitskog PMF-a na štandovima fakulteta moći ćete pitati sve što vas zanima i dobiti promotivne materijale o fakultetima koji vas zanimaju.

Ova suradnja između različitih organizacija pokazuje snagu akademske zajednice i želju da se stvori nešto posebno za studente, ali i djelatnike Sveučilišta u Splitu u predbožićnom vremenu. Advent na Kampusu bit će mjesto gdje se susreću tradicija i suvremenost, stvarajući prostor u kojem svi mogu uživati u čarima blagdana.

Svi su dobrodošli pridružiti se ovom čarobnom događaju koji će trajati tijekom cijelog prosinca. Advent će uistinu učiniti da predbožićno vrijeme bude najljepše vrijeme u godini, a u galeriji pogledajte fotke od prošle godine.